#Євромайдан. Влада розгорнула війну у кіберпросторі

Про атаки заявила низка ключових ЗМІ країни, передає «Українська правда». За інформацією «Текстів», нападам кіберзлочинців також піддалися чимало інтернет-медіа «другого ешелону».

Сайт «Дзеркала тижня» ZN.UA 2 грудня піддався масованій атаці хакерів. Через атаки сайт протягом дня працював з перебоями.

«Колектив видання пов'язує цю атаку з освітленням ZN.UA подій Вільнюського саміту і спричиненого ним масових акцій протесту – євро майданів», - написало видання.

Про таку ж атаку заявив «Лівий берег».

«Сайт LB.ua піддається масованій DDoS- атаці, у зв'язку з чим близько півгодини ресурс був недоступних», - пояснило видання.

2 грудня масованій атаці повторно піддалася й «Українська правда». Через це сайт працював з деякими перебоями.

За інформацією «Текстів», під час Євромайдану від рук кіберзлочинців також постраждало безліч дрібніших інформаційних сайтів, що висвітлювали перебіг Євромайдану. Зокрема, 2 грудня було «зламано» сайт СЛЕД.net.ua, котрий розмістив публікацію про причетність до провокацій біля Адміністрації президента 1 грудня агентів спецслужб (її ще можна почитати тут).

Хакери постійно змінювали напрямок своїх атак на інформаційні ресурси, що ускладнювало боротьбу з ними.

Як відомо, 24 листопада "Українська правда" вже піддавалася потужній атаці під час проведення багатотисячної акції протестів у Києві.

Під натиском хакером раніше впав також сайт «Цензор.нет».

інтернет Євромайдан революція

Знак гривні
Знак гривні