46 років на чотирьох. Врадіївським «перевертням»-ґвалтівникам оголошено вирок

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області виніс вирок трьом обвинуваченим у побитті та зґвалтуванні жительки Врадіївки Ірини Крашкової. Капітану міліції Євгену Дрижаку суд присудив 15 років позбавлення волі, лейтенанту міліції Дмитру Поліщуку - 15 років, таксисту Сергію Рабиненко - 11 років, а також Михайлу Кудринському, який звинувачується в перевищенні влади і приховуванні тяжкого злочину, - 5 років позбавлення волі.

Так, голова колегії суддів Тетяна Маржина зазначила, що суд не вбачає підстав для довічного ув'язнення фігурантів справи, як того просила сторона Крашкової, передає Gazeta.ua.

У результаті суд присудив Євгену Дрижаку 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна, Дмитру Поліщуку - 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна, Сергію Рабиненко - 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна, майору міліції Михайлу Кудринському - 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

У залі суду. Фото: "Новости - N"

Крім того, співробітників міліції Дрижака, Поліщука, Кудринського суд постановив позбавити міліцейських звань та права обіймати посади в правоохоронних органах на три роки.

Також Дрижак, Поліщук і Рабиненко повинні будуть виплатити Крашковій понад 10 тисяч гривень за її лікування. Також суд постановив стягнути з Дрижака і Поліщука по 150 тисяч гривень, а з Рабиненка 100 тисяч гривень моральної шкоди.

Термін відбування покарання у Євгена Дрижака розпочався з 2 липня поточного року, у Дмитра Поліщука - з 28 червня, у Сергія Рабиненко - з 27 червня, у Михайла Кудринського - з 3 липня.

Нагадаємо, що раніше прокурор попросила Первомайський міськрайонний суд призначити по 15 років ув'язнення ґвалтівникам жительки Врадіївки Ірини Крашкової - капітану міліції Євгену Дрижаку і лейтенанту Дмитру Поліщуку.

У той же час постраждала Ірина Крашкова просила для своїх кривдників довічне ув'язнення.

Як відомо, в ніч на 27 червня 29-річну мешканку Врадіївки Крашкову знайшли на вулиці без одягу з ознаками насильства. За підозрою у скоєнні зґвалтування, розбійному нападі та нанесенні тяжких тілесних ушкоджень було затримано лейтенанта міліції Дмитра Поліщука, єгеря Сергія Рабиненка і капітана міліції Євгена Дрижака.

врадіївка вирок кримінал суд

Знак гривні
Знак гривні