Без паніки! Центр Києва заполонили «тітушки», побили двох журналістів і міліціонерів, але ми сильніше духом

Кияни і всі українці! Загальні збори на #євромайдан о 19:00. далі буде оголошено план дій. Але якщо ви можете прийти вже зараз, йдіть!

В опозиції заявляють про підготовку владою сценарію силового розгону акцій протесту. Про це заявив заступник лідера "Батьківщини" Олександр Турчинов у п’ятницю.

За його словами, саме з цим пов’язано місце проведення провладного мітингу на Європейській площі, передає "Українська правда".

"Вони монтують сцену якомога ближче до Майдану для створення конфліктів і прямих протистоянь між звезеними людьми і молоддю, яка за покликанням серця прийшла на Майдан Незалежності", - заявив Турчинов.

"В їхніх інтересах – створити якомога більше напруги та небезпечних ситуацій, щоб активно задіяти підрозділи внутрішніх військ і МВС для того, щоб силою припинити активні дії опозиції та громадськості", – додав заступник лідера "Батьківщини".

Вже є постраждалі від рук "тітушок".

Близько 300 молодиків спортивної зовнішності біля Маріїнського палацу масово нападають на журналістів, б'ють їх, розбиваючи фото- та відеотехніку.

"Тітушки" у Маріїнському парку. Фото "Українського тижня"

Інших журналістів молодики переслідують групами, повідомляє кореспондент INSIDER.

За його словами, журналістів, які знімають на фото або відео цих молодиків, відразу ловлять і сильно б'ють, відбираючи техніку.

При цьому, вони тримають міліціонерів на віддалі, аби ті не могли втрутитися в ці інциденти.

Біля Маріїнського палацу журналістам Громадського телебачення Дмитрові Гнапу і Якову Любчичу розбили камеру і побили, передає "Українська правда".

Журналісти, які постраждали біля Маріїнського палацу, кажуть що "тітушки" побили також двох міліціонерів.

Про розповів побитий журналіст Дмитро Гнап в ефірі "Громадського телебачення".

Він і оператор Яков Любчич поділилися подробицями інциденту:

"Перед президентським палацом величезна група "тітушок", готових йти на Майдан. Коли ми запитали, що ви тут робите, відповіді не було".

"Вони стоять колонами – вся площа перед Маріїнським палацом. Ми багато чого бачили, але це справило враження", - каже Гнап.

"Їхні ватажки крикнули: "Вали их на землю, забирай камеру". Нападало близько 20-30. Решта 3-4 тисячі оточили нас и спостерігали", - розповів журналіст.

Дмитро Гнап

Водночас видання із посиланням на очевидця повідомляє, що у центрі Києва серед протестувальників за євроінтеграцію ходять молодики з залізними трубами, оснащені державною символікою.

"Я побачив їх біля кавового апарата, люди із залізними трубами – в одного вона випала з рукава й уже не було сенсу приховувати. Їх багато", - сказав свідок подій.

"У всіх однакові чорні залізні труби, важкі", - наголосив він.

За його словами, деякі з цих молодиків – усередині юрби на Європейській площі, інші пішли убік Майдану Незалежності й "дуже організовано розійшлися, віялом" – одні ліворуч, інші праворуч, "усі з символікою державною".

"Сфотографував людей 8-м, але їх багато… Усі молоді, звичайні "тітушки". Вони скрізь – і в "Глобусі", і в переході, злилися з юрбою (протестувальників)", - додав співрозмовник.

тітушки бійки Євромайдан протести київ абзац

Знак гривні
Знак гривні