Не підписав. Янукович «злив» євроінтеграцію і летить до Китаю «інтегруватися» із Сі Цзіньпіном

Президент України Віктор Янукович на саміті у Вільнюсі не підписав Угоду про асоціацію між Україною і ЄС. Перше, що потрібно зробити - вийти сьогодні на вулиці, на знак протесту. Кияни і всі українці!! Загальні збори на #євромайдан о 19:00. далі буде оголошено план дій. Але якщо ви можете прийти вже зараз, йдіть!

У Вільнюсі відбулася церемонія підписання угод між ЄС та країнами Європейського партнерства, однак з Україною жодних угод підписано не було.

Під час офіційної церемонії підписання документів були парафовані Угоди про асоціацію ЄС з Грузією і Молдовою, а також Угоду про спрощення візового режиму між ЄС і Азербайджаном.

Відкриваючи пленарне засідання саміту Східного партнерства у п'ятницю у Вільнюсі, лідери ЄС в своїх вступних промовах привітали Молдавію, Грузію та Вірменію. Про Україну не згадав ніхто.

Більше того, Декларацію про наміри також не було підписано, бо президент Віктор Янукович хоче продовжити переговори з ЄС лише за участі у них Російської Федерації.

Перед підписанням Янукович не подав руки своїм колегами, в тому числі Ангелі Меркель, з якою мав переговори у п’ятницю вранці.

Його посадили у самий кут поряд із представниками Білорусі. З ним ніхто не спілкується, зазначила у своєму Твіттері журналістка Крістіна Бержинських, яка перебуває у Вільнюсі.

«Зливши» євроінтеграцію, Віктор Янукович зазбирався до Китайської Народної Республіки. Візит відбудеться 3-6 грудня

Про це, як передають «Коментарі», повідомив Глава Адміністрації Президента України Сергій Льовочкін.

Візит Глави Української держави відбудеться на виконання двосторонніх домовленостей, досягнутих на вищому рівні в рамках Саміту з питань ядерної безпеки (26-27 березня 2012 року, м. Сеул, Республіка Корея), а також на запрошення Голови КНР Сі Цзіньпіна.

Китай Євромайдан янукович асоціація

Знак гривні
Знак гривні