Партія регіонів готує свій #євромайдан. Автобусні колони везуть у Київ проплачених мітингувальників

На Європейській площі за нічна п’ятницю змонтували сцену для мітингу Партії регіонів за "відстрочку" угоди про асоціацію.

На сцені розміщені слогани "Захистимо національного виробника", "Збудуймо Європу в Україні", повідомляє "Українська правда".

За повідомленням "УП", зранку п'ятниці в Київ вже нагнали більше сотні автобусів з проплаченими "мітингувальниками" від Партії Регіонів. Є непоганий шанс "переагітувати" частину з них сьогодні ввечері.

На вулиці Л. Українки - десятки автобусів.

В Маріїнському парку - близько тисячі "тітушок"

Тим часом з регіонів організовано звозяться чималі групи загітованих матеріально прихильників проросійського курсу президента Януковича.

Зокрема, як передає видання, Партія регіонів відправила з Миколаєва групу мітингувальників до Києва на противагу прихильникам підписання Україною Угоди про Асоціацію з Євросоюзом, акція яких проходить вже тиждень на Майдані Незалежності.

За інформацією місцевих журналістів, з 22:00 і близько години журналісти спостерігали більше 10 автобусів біля офісу Партії регіонів на вулиці Микільській.

За інформацією журналістів, поїздку курирує екс-депутат Миколаївської обласної ради від Партії регіонів Анатолій Семєнков. Перевезення мітингувальників забезпечило ПП "Оріон-Авто", власником якого є депутат Миколаївської міської ради від Партії регіонів Валерій Буркун.

Вхід в автобус здійснювався за списком: спочатку зачитували прізвище - і людина заходила в автобус.

Загалом в Київ з Миколаєва в четверг вирушило понад 500 осіб, кожному з яких у день обіцяно 150 гривень. Деякі з мітингувальників залишаться в столиці на два дні, повідомляє видання.

Куратори автобусів, спілкуючись з кореспондентом "НикВести", повідомили, що вони планують провести акцію на Європейській площі в Києві, де раніше збиралися представники опозиції.

Водночас одні учасники поїздки заявляли, що їдуть на екскурсію в Києво-Печерську Лавру, інші - що південного берега Криму.

Як відомо, 29 листопада продовжиться саміт Східного партнерства у Вільнюсі, під час якого Україна мала підписати угоду про асоціацію. Однак 21 листопада прем’єр

Азаров підписав розпорядження про призупинення підготовки до підписання угоди до налагодження відносин з Росією.

Крім того, провладна більшість у Верховній Раді відмовилась голосувати необхідні "євроінтеграційні" закони.

Влада аргументує свою відмову від асоціації несприятливими економічними умовами для українських виробників.

При цьому зарубіжні політики розповідають, що у бесідах з ними представники офіційного Києва скаржаться, що таке рішення прийнято через тиск Росії.

відео Євромайдан партія регіонів київ влада

Знак гривні
Знак гривні