Азаров забрехався: Європа не відмовлялась надати фінансову допомогу

Україна і Європейський союз не вели переговорів з питань "компенсаційного пакета", через який, нібито, український уряд призупинив підготовку до підписання асоціації.

Про це розповів єврокомісар з питань розширення і політики сусідства Штефан Фюле в ході телемосту, передає Gazeta.ua.

Азарова на брехні спіймав Штефан Фюле

За словами європейського політика, з Києва не надходили прохання про компенсацію у разі підписання Угоди про асоціацію. Фюле заявив, що Україна не просила і про ослаблення торгового режиму щодо підприємств, які можуть постраждати від торгової блокади Росії.

"Наскільки я пам'ятаю, від України було тільки два запити. Перший стосується одного виробника специфічної сталі, де вже діють антидемпінгові заходи... Був також запит про одного виробника продовольчої групи, який зіткнувся з претензіями Росії з приводу безпеки продукції (ймовірно, Roshen. - ред)", - розповів він.

Фюле також виключив можливість того, щоб такі переговори по "компенсаційному пакету" проходили без його участі.

"Це входить в сферу моєї відповідальності", - запевнив він.

Окремо він обурився тим, що з'являються різні суми, в які Україну, нібито, обійдеться реалізація Угоди про асоціацію.

"В останні дні та години я чув різні суми, наприклад про те, що Україна потребує близько $ 20 млрд, щоб адаптуватися до євростандартів. Це нонсенс, я не визнаю такі цифри і не розумію, звідки вони взялися!" - Заявив Фюле.

Нагадаємо, що український прем'єр Микола Азаров та інші високопосадовці неодноразово заявляли,, що Київ і Брюссель не змогли узгодити компенсаційний пакет, який допоміг би Україні почати імплементацію Угоду про асоціацію.

єс політика Фюле економіка Євромайдан азаров

Знак гривні
Знак гривні