Хоч трохи ближче до Європи. Після реконструкції столичний Поділ стане пішохідним

Нова транспортна схема Подолу передбачає створення величезного пішохідного простору, який включить Андріївський узвіз, Контрактову площу, частину вулиці Сагайдачного від Контрактової до Андріївської, Поштову площу, пішохідну алею, сходи Магдебурзького права – пішохідно-велосипедний міст через Володимирський узвіз – Володимирську гірку. Буде створена і нова пішохідна зона в районі Іллінської церкви, відновлено бульвар на Верхньому і Нижньому Валах.

Про це пише "Кореспондент".

«Статус пішохода стане пріоритетним на території Подолу», - прокоментував заступник директора Департаменту істобудування та архітектури КМДА Андрій Вавриш.

З його слів, на більшій частині подільських вулиць, які будуть визначені як пішохідно-транспортні, будуть облаштовані пішохідні переходи, підняті до рівня тротуару. Тобто, переходячи дорогу, не пішохід буде опускатися на рівень проїжджої частин, а навпаки - автомобіль повинен буде підніматися на рівень тротуару.

Підняті пішохідні переходи, по суті, будуть широкими лежачими поліцейськими, що змусить водіїв зменшувати швидкість, незалежно від того, є на них пішохід, чи ні. Це стане найважливішим фактором збільшення безпеки пішоходів на подільських вулицях, зазначають в Департаменті містобудування.

Як нагадується в повідомленні, Поділ буде перетворюватися в пішохідний в рамках Проекту Київ Самобутній.

«Програма розрахована на тривалий період і на різних етапах включатиме як просту реорганізацію руху, з використанням дорожніх знаків і дорожньої розмітки, так і повну реконструкцію окремих вулиць із заміною інженерії, адже більшість подільських вулиць давно потребують капітального, а не ямкового ремонту» , - повідомив Вавриш.

Нагадаємо, в травні голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов під час засідання Громадської гуманітарної ради Києва, на якому розглядалося питання створення і реалізації програми Київ Самобутній, висловив переконання, що основну частину Подолу можна відновити і навести там порядок протягом найближчих двох років. З його слів, місто не вкладатиме у реконструкцію бюджетні кошти.

«Власники будівель, а на Подолі в основному це комерційні структури, - це їх прямий обов'язок патріотичний, моральний, бізнес-соціальний – вкласти свої кошти в реконструкцію своїх об'єктів», - зазначив Попов.

Як зазначалося на засіданні, проект Київ Самобутній розроблений з метою збереження історичного середовища на Подолі та Дніпровських схилах, підвищення комфорту і привабливості Подолу для туристів і жителів міста.

місто реконструкція столиця київ

Знак гривні
Знак гривні