Не втримались. Ковельські депутати просять парламент звільнити Азарова

Ковельська міська рада просить парламент відправити у відставку уряд Миколи Азарова через блокування Державною казначейською службою обслуговування платежів органів місцевого самоврядування.

Звернення підтримали усі присутні у сесійній залі депутати, включаючи двох депутатів від Партії регіонів, повідомляє ВолиньПост.

Як зазначив депутат Ковельської міської ради, свободівець Вадим Ткачук, органи Державної казначейської служби сьогодні проводять відверте блокування платежів місцевого бюджету.

«Складається враження що уряд Азарова не спроможний забезпечити надходження до Державного бюджету і вирішує свої проблеми за рахунок місцевих громад, фактично займаючись нищенням місцевого самоврядування», - наголосив він.

Публікуємо текст звернення без змін та правок.

«Ми, депутати Ковельської міської ради, звертаємося до Вас, народних депутатів, з приводу критичної ситуації, що склалася з казначейським обслуговуванням платежів органів місцевого самоврядування.

Касове виконання рахунків державного та всіх місцевих бюджетів законодавством покладено на органи Державної казначейської служби України. Отже, затримки або блокування у проведенні розрахунків місцевих бюджетів – це грубе порушення як Конституції України, так і фінансової дисципліни.

Однак в останні місяці територіальні органи Державної казначейської служби України фактично блокують проведення платежів за роботи у сфері житлово–комунального господарства та капітального будівництва, що унеможливлює подальше виконання підрядниками ремонтних та впорядкувальних робіт.

Складається парадоксальна ситуація, коли міста, селища в умовах гострого дефіциту місцевих бюджетів знайшли кошти на фінансування ремонтних робіт у дитячих садочках, ремонтів вулиць, доріг комунальної власності, об’єктів житлово-комунального господарства та благоустрою, утримання бюджетних установ, соціальної інфраструктури, але не можуть ними скористатися, оскільки платіжні доручення зі всіма документами, передбачені чинним законодавством України, залишаються в органах Державного казначейства без виконання. Невчасне проведення розрахунків розпорядниками коштів з виконавцями робіт та надавачам послуг призводить до виникнення заборгованості із заробітної плати працівникам підприємств та організацій міст, у тому числі комунальних підприємств.

азаров волинь політика

Знак гривні
Знак гривні