Таємна зустріч Януковича і Путіна

Цікава політична інтрига трапилася у вихідні – українських та російських журналістів зацікавило питання, куди зник президент України Віктор Янукович і чи насправді він зустрічався з президентом Росії Володимиром Путіним.

9 листопада прес-служба Януковича повідомила, що президент України здійснить робочий візит до Російської Федерації, під час якого проведе зустріч з Президентом РФ Володимиром Путіним.

"Сторони обговорять питання торгівельно-економічних відносин України та Росії напередодні Саміту "Східного партнерства", який відбудеться наприкінці листопада у Вільнюсі", - зазначалося у повідомленні.

Тим часом, у порядку денному Путіна є події за 8 і 10 листопада, і нічого не сказано про 9-те.

Масла у вогонь підлив скандально відомий своїми українофобськими передачами російський ведучий Дмитро Кісельов, який в ефірі підсумкового випуску "Вести недели" заявив, що Янукович в Москву не прилітав.

"Раптом прес-служба президента розповсюдила дивну новину - начебто Янукович терміново летить до РФ, у суботу ввечері!, - зазначив ведучий. - Янукович так неочікувано вже прилітав до нас в Сочі - два тижні тому. Зустрічався із Путіним. Результат не оголошено, але можна говорити про відчуття - 5-годинна розмова з найвпливовішою людиною у світі (Путіним) виявився настільки сильною пігулкою, що євроінтеграція України, схоже, втратила темп. Тепер головний інтегратор на Захід раптом знову зазбирався на Схід. Але неочікувано зник - у Москві не з'являвся, а з Києвом, наче, попрощався. Так де ж Янукович? Містика. Але більше дивує, що президента в Україні ніхто не шукає. Власне, у Москві теж. Ну, це нормально".

ОНОВЛЕНО 14:07 Янукович у Москві був. Це в понеділок підтвердив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, - повідомляють РІА Новости.
"У суботу відбувся короткий робочий візит президента України Януковича до Москви, де пройшли його переговори з Путіним. Комплексно обговорювалися торгово-економічні відносини між Росією і Україною", - сказав Пєсков.

Попередня неформальна зустріч двох президентів відбувалася у Сочі 27 жовтня. Вона дійсно тривала п’ять годин, але деталі зустрічі пресі не повідомляли. Офіційно озвучувалось, що "президенти продовжили обговорення питань, порушених під час засідання Ради глав держав СНД у Мінську".

янукович путін

Знак гривні
Знак гривні