Київ має гіршу репутацію за Сантьяго і Ріо-де-Жанейро, але кращу, ніж у Єрусалима та Москви

Австралійський Сідней очолив рейтинг 100 міст світу за критерієм репутації. Київ - на 73-ому місці зі 100 країн, які оцінювались.

Цей рейтинг міст вже вчетверте склала міжнародна організація Reputation Institute. Дослідження базується на оцінці рівня довіри до міста, поваги, репутації та захоплення ним.

Крім того, оцінювався рівень економіки (присутність штаб-квартир відомих міжнародних компаній, технологічна розвиненість, фінансова стабільність), зовнішній вигляд (безпека і привабливість міста), ефективне керівництво (сприятливі умови для ведення бізнесу, прогресивна соціальна, економічна та екологічна політика).

За Сіднеєм, який набрав 77,4 бали зі 100, до п'ятірки увійшли Торонто (76,9), Стокгольм (76,9), Відень (76,9) і Венеція (75,8). Натомість з іншого кінця рейтингу опинилися: Каїр (46,1), Найробі (44,4), Карачі (43,5), Тегеран (32,1) і Багдад (28,5).

Київ, із 55,3 балами, розташувався на 73-ій позиції.

Поряд зі столицею України розмістилися: Сеул, Єрусалим, Шанхай, Йоханнесбург, Макау та Санто-Домінго.

Російська Москва на 90-ому, Санкт-Петербург - на 58 (одразу за Лас-Вегасом та Афінами).

Перша десятка рейтингу:

Київ на 73 місці:

В інституті також відмітили кілька цього річних тенденцій, помічених за результатами проведеного дослідження.

Так, репутація країни впливає на репутацію її міст. Як зазначають дослідники, загалом репутація міста трохи вища, ніж країни загалом.

В Інституті також відмічають, що однієї лише обізнаності про місто мало. Наприклад, Сідней, Стокгольм і Відень мають значно нижчий показник "обізнаність про місто", аніж Париж, Нью-Йорк, Рим чи Токіо. Та попри це, репутація цих міст гірша.

Ще одна тенденція – Європа домінує у світі за репутацією своїх міст. Далі йдуть міста Північної Америки, країни Азіатсько-Тихоокеанського регіону, за ними – країни Латинської Америки, і насамкінець – Африки.

Крім того, у цьому році покращилась репутація американських міст, це саме можна сказати і про міста Греції та Італії.

Джерело: Українська павда. Життя.

рейтинг київ

Знак гривні
Знак гривні