Молодість. Чим здивує кінофестиваль цього року

Більше десяти спецподій підготував кінофестиваль "Молодість". Розпочнеться фестиваль 19 жовтня, а вже 20-го жовтня на київському Майдані Незалежності покажуть відреставровану україномовну версію фільму "За двома зайцями".

Серед спецподій також шокуюча картина "Мьобіус" південно-корейського режисера Кім Кі Дука. За сюжетом постійні зради чоловіка запалили у душі дружини ненависть, яка руйнує її зсередини. Героїня прагне помсти, але завдає фатальної рани своєму синові. Намагаючись виправити ситуацію чоловік зрештою відрізає свій член – джерело сімейних нещасть.

Не менш скандальна робота дебютантів Сєрґєя Тарамаєва та Любові Львової. "Зимова подорож" розповідає про студента вокального відділу й талановитого співака Еріка. Він готується виконати пісенний цикл Шуберта "Зимова подорож" на конкурсі. Дія фільму розгортається в зимовій Москві за три дні до змагання. Це й останні дні в житті Еріка…

Перша частина документального триптиху "Хворісукалюди" Юрія Речинського розповідає про бездомних підлітків, які живуть в підвалі одеського будинку. У наступних частинах - "Мати" й "Любов" - подальші історії героїв із підвалу.

Історію про двох хлопчиків – 15-річного Алі та 16-річного Юніса, які втекли з Сомалі під час війни, показано у стрічці "Чужі" Паули Паласіос. Вони шукають кращого життя в Європі і опиняються в українській в'язниці, яку фінансує Європейський Союз.

Відбудеться на "Молодості" показ фільму "Окупація. 27 епізод" Паво Марінковіча. Це розповідь про добровільне вигнання Лордана Зафрановіча у Прагу, його злет від талановитого невдахи до шанованого югославського режисера, чий фільм "Окупація в 26-ти епізодах" було показано в конкурсі Канн 1979 року (на фестивалі стрічку також продемонструють).

Серед спецподій фільми: "Борґман" Алекса ван Вармердама, "Чарівна паличка" Фредеріка Гонсета, "Ось іде людина. Александер Гранах" Анґеліки Віттліх та "Папуша" Йоанна Кос-Краузе та Кшиштофа Краузе.

Джерело: Gazeta.ua

анонс молодість фестиваль культура кіно ukrnet:Культура

Знак гривні
Знак гривні