Марш УПА в Києві. Сутичка з комуністами, спалений стяг, але загалом все спокійно (ФОТО)

Здається, сьогодні тітушкам влада влаштувала вихідний – Марш УПА в Києві пройшов без особливих ексцесів.

«Свобода», як і обіцяла, зібрала поверх 10 тисяч учасників. Значної кількості міліції, принаймні поблизу акції, не було, хоча автобуси з «Беркутом» стояли в закапелках на поготові.

Неприємні ситуації виникли тільки перед початком Маршу. Біля пам’ятника Леніну на Бессарабці комуністи традиційно вже влаштували свій мітинг й зіштовхнулися зі «свободівцями», які йшли до пам’ятника Шевченкові.

Бійка сталася після того, як учасники мітингу КПУ розгорнули червоний прапор, а націоналісти підняли червоно-чорний стяг. Купка комуністів вирішила зупинити націоналістів скандуванням лозунгу «Фашизм не пройде!». Саме тоді й зчинилася бійка, яку досить швидко зупинили десяток міліціонерів.

Пізніше на знак протесту проти Маршу УПА комуністи демонстративно спалили червоно-чорний стяг, заливши по собі величезну чорну пляму на східцях до постаменту Вождя.

«Свободівці» ж провели віче біля пам’ятника Шевченкові, встановивши в сквері поблизу ганебний стовп з фото нардепів, котрі підписали звернення до польського Сейму з проханням визнати УПА злочинцями.

По закінченні віче його учасники рушили пішою ходою до Михайлівської площі, де зараз відбувається святковий концерт. Колона розтягнулася на більше ніж кілометр, фактично паралізувавши автомобільний рух центром міста. Учасники Маршу несли величезні стяги: жовто-блакитний та червоно-чорний.

Перед концертом на площі з'явилися люди з факелами і неонацистською символікою. Кого вони представляють і чи мають стосунок до організаторів наразі не зрозуміло.

акція київ обода упа

Знак гривні
Знак гривні