В Одесі Хресну ходу перетворили в агітацію проти євроінтеграції

Кілька десятків православних віруючих в неділю, 13 жовтня, пройшли Хресною ходою від Куликового поля до Катерининської площі в Одесі.

Як передає кореспондент «Думській», формально хода було приурочена до свята Покрови Пресвятої Богородиці. Однак на заході також проводили збір підписів проти асоціації з Євросоюзом.

Учасники ходи роздавали листівки, в яких говорилося: «Сьогодні, як і 400 років тому, наша Вітчизна знову в небезпеці. Країну готують до здачі та окупації західним евросодомом».

Інструкція про те, як боротися з цією напастю, містилася в іншій агітці. Для цього потрібно терміново відправити дві телеграми «з категоричним «ні» Євросоюзу»: одну на ім'я митрополита Бориспільського Антонія, а другу - президенту України Віктору Януковичу.

«Європа споконвіку несла тільки війни і насаджувала католицизм. Вони хочуть, щоб ми виконували всі європейські закони: про одностатеві шлюби, про евтаназію, ювенальну юстицію і всю іншу гидоту. Природно, що православна громадськість проти», - заявив один з учасників Хресної ходи, який представився рабом божим Сергієм.

євроінтеграція Церква одещина абзац

Знак гривні
Знак гривні