Комуналку Януковича хочуть оплатити коштом Шевченківської премії та стипендіями аспірантів

Члени бюджетного комітету підтримали рішення про виділення додаткових коштів на утримання резиденції Президента у Синьогорах та покриття незапланованих витрат Гаранта у Криму.

Зі слів начальника фінансового управління Державного управління справами Василя Дмитрука, йдеться про 747 тис. грн. З них, - 668,3 тис. грн. це комунальні видатки і платежі за електроенергію у зв’язку з вводом додаткових окремих об’єктів на резиденції Президента у Синьогорах, повідомляє громадянська мережа «Опора».

Необхідність перерозподілу ще 78,7 тис. грн. посадовець пояснив тим, що перебуваючи у Криму Президент не вписався в кошторис.

Народні депутати погодилися перерити дані кошти за рахунок премії Шевченка та стипендій аспірантам інституту стратегічних досліджень.

«Винаходимо кошти знімаючи 520 тисяч по премії Шевченка, у зв’язку з тим, що нами передбачено 5 премій, фактично було 3 премії, тому ми зекономили 520 тисяч, - пояснив начальник фінансового управління Державного управління справами Василь Дмитрук. - Ще 227 тисяч на стипендіях аспірантам інституту стратегічних досліджень у зв’язку з тим, що середньорічний розмір стипендії зменшився і кількість аспірантів зменшилась».

Заснована 1961 року, Національна премія України імені Тараса Шевченка є найвищою творчою відзнакою за вагомий внесок у розвиток культури та мистецтва. Лауреатами Шевченківської премії у різні роки були Назарій Яремчук, Василь Шкляр, Юрій Шевельов, В’ячеслав Чорновіл та інші відомі українські діячі.

янукович гроші влада

Знак гривні
Знак гривні