Литва «забанила» головний телерупор Кремля через скарги глядачів

Литовська компанія Cgates тимчасово припинила ретрансляцію "Першого Балтійського каналу" - телекомпанії, яка створена на базі російського "Першого Каналу" для мовлення на країни Балтії.

Підставою припинення мовлення стала передача "Людина і закон" про події 13 січня 1991 року у Вільнюсі, яку показали минулої п'ятниці. Багато глядачів скаржилися, що автори передачі перекрутили факти і представили борців за незалежність Литви в принизливому вигляді.

"Ми отримали скарги від своїх клієнтів щодо змісту показаної у п'ятницю передачі, яка, можливо, порушує закони Литви, і ми прийняли рішення не погіршувати ситуацію: припинити ретрансляцію ПБК. Ми попросили їхніх пояснень та пояснень литовських установ, як все є. Сподіваємося, що отримаємо роз'яснення і, якщо все в порядку, відновимо трансляцію", - сказав генеральний директор Cgates Паулюс Дамбраускас.

Послугами Cgates користуються близько півмільйона жителів країни.

Раніше депутат литовського сейму Раса Юкнявічене вимагала позбавити ліцензії Перший Балтійський канал. Крім того, комісія литовського радіо і телебачення почала розслідування з приводу змісту скандальної передачі.

7 жовтня санітарна служба призупинила постачання до Росії молочної продукції з Литви через претензії до якості. У ряді литовських молочних продуктів, за даними російської санітарної служби, були виявлені дріжджі і цвіль в кількості, що значно перевищує нормативи.

Джерело: ТСН.

агенти росія литва медіа ukrnet:За рубежом змі

Знак гривні
Знак гривні