Бюджетна криза. Посольство США в Україні призупинило свою роботу

Продовжує працювати тільки консульський відділ посольства, але надає послуги тільки американським громадянам.

На час призупинення роботи уряду США посольство в Україні скорочує і свою роботу, в тому числі, і активність у соцмережах. Про це йдеться в повідомленні на сторінці посольства у Facebook.

Консульський відділ продовжує працювати, як повідомляють у посольстві. Видача віз і послуги американським громадянам за кордоном будуть надаватися і надалі, адже вони фінансуються з плати, яка справляється за них.

Фінансування держапарату в США припинилося вперше за 17 років. Формально держустанови припинили роботу опівночі на вівторок, 1 жовтня, за місцевим часом.

Рішення про припинення роботи федеральних установ безпосередньо торкнулося близько 800 тисяч американських держслужбовців. За попередніми підрахунками, часткове закриття органів виконавчої влади буде коштувати американській економіці щонайменше 300 мільйонів доларів на день. Moody's Analytics вважає, що за три-чотири тижні такого простою буде втрачено 55 мільярдів доларів. Ця сума порівнювана зі збитком від урагану "Катріна", який зруйнував Новий Орлеан.

Бюджетна криза у США, стала причиною закриття держустанов і федеральних програм, призвела до закриття цілого ряду популярних туристичних атракціонів і визначних пам'яток. Зокрема закриття для відвідин Статуї Свободи, Великого Каньйону і Єллоустонського національного парку. Рішення про закриття торкнулося навіть національних меморіалів, таких як пам'ятник ветеранам Другої світової війни у Вашингтоні.

Зупинка роботи уряду також змусила космічне агентство NASA фактично припинити роботу. Сайт організації відключений через припинення фінансування, скасовані всі семінари та прес-конференції.

Розвідувальне співтовариство США відправило у вимушену відпустку через припинення фінансування держустанов до 70% своїх працівників.

Міністерство енергетики США також відправило по домівках 69% співробітників. Сайт відомства закритий, як і більшість сайтів територіальних підрозділів.

Співробітники служб міністерства надзвичайних ситуацій поки залишаються на своїх місцях. Ніяких повідомлень про неполадки в енергетичній мережі США після початку призупинення уряду поки не надходило.

Через бюджетні розбіжності між демократами і республіканцями робота американського уряду неодноразово призупинялася і раніше. Найдовше - рівно три тижні - двері федеральних міністерств і відомств були закриті в грудні 1995 року - січні 1996 року, це було за Білла Клінтона.

Під час припинень в 1995-1996 роках щодня залишалися необробленими 200 тисяч прохань американців про видачу паспортів і близько 20-30 тисяч запитів іноземців на отримання віз. За неофіційними даними, тоді американські авіакомпанії і турбізнес зазнали мільйонних збитків.

Джерело: ZN.UA.

бюджет сша криза

Знак гривні
Знак гривні