Відголоски Форуму видавців: феєрична зустріч Емми Андрієвської з читачами (ВІДЕО)

Зустріч легенди української діаспорянської літератури Емми Андієвської з читачами стала найціннішим моментом цьогорічного Форуму видавців. Багатогранність б'є фонтаном у її 82 роки і вона точно не збирається зупинятись на написаному та намальованому, оскільки вважає, що її найкращий твір ще попереду.

Артистизм поетеси, письменниці та художниці перетворив цю зустріч на суцільний перформанс, тобто бенефіс однієї дуже яскравої творчої одиниці.

За нею плаче кінематограф та причитають театри, за нею навіть сумує хіп-хоп, якби їй щось вибрикнуло і вона захотіла читати реп.

Отож, фрагмент перший, де Емма Андієвська мордує читачів своїм лічилками.

Фрагмент другий, де Емма Андієвська хвацько читає свої швидкі лічилки.

Фрагмент третій, де Емма Андієвська читає "Народну поему про яблуко".

Фрагмент четвертий, де Емма Андієвська розповідає про мороки любові та читає "Злодіїв" зі збірки короткої прози "Тигри".

Фрагмент п'ятий, де Емма Андієвська розповідає фантастичні моменти своєї автобіографії.

Фрагмент шостий, де Емма Андієвська розповідає про невикористані таланти, співи, музику у поезії, роман "Герострати", важке капіталістичне життя, сімейне життя, одруження на мистецтві, чоловіків та жінок у мистецтві та переваги двогодинного сну.

Фрагмент сьомий, де Емма Андієвська розповідає про свій найкращий твір та свистить на усіх геніїв та негеніїв.

Фрагмент восьмий, де Емма Андієвська розповідає про сучасну Україну, блюдолизів Москви, конкуренцію з Шевченком, спільність українців з французами і любов до справжнього.

Фрагмент дев’ятий, де Емма Андієвська розповідає роман "Геростратів", образ кубістично розіп'ятого Христа з зубною пастою "Хлородонт" у терновому вінку, який їй наснився у 19 років та дивовижну підсвідомість Емми Андієвської.

Фрагмент десятий, де Емма Андієвська з насолодою читає "Будівничих".

Повний запис зустрічі з Еммою Андієвською.

Джерело: Варіанти.

література форум книги Львів

Знак гривні
Знак гривні