Врадіївська справа: захист Дрижака звинувачує таксиста

Адвокат Євгена Дрижака Володимир Клименко під час сьогоднішнього судового засідання в Миколаєві заявив: зґвалтувати або взагалі бути в будь-якому контакті з Іриною Крашковою в ніч із 26 проти 27 червня 2013 року міг лише таксист Сергій Рябіненко, але аж ніяк не міліціонери Поліщук і Дрижак.

Клименко послався на висновки експертиз – біоматеріалів міліціянтів під нігтями Крашкової не знайшли, а ті, що знайдено, можуть належати "Крашковій і Рабіненку на 99%". "Тобто тільки Рябіненко перебував у контакті з Крашковою", – заявив адвокат, якого цитує "Преступности.нет".

"Прокуратура під час досудового слідства видобула достатньо доказів невинуватості мого підзахисного", – додав він.

Він також зачитав низку інших висновків судово-медичних експертиз одеських і миколаївських експертів: на одязі Дрижака не знайдено слідів ні Крашкової, ні Поліщука, ні Рябіненка; в автомобілі таксиста не виявилося слідів Дрижака. За словами Клименка, миколаївський експерт через тиждень після скоєного злочину зробив висновок, що в ділянці внутрішніх статевих органів Крашкової не було ушкоджень.

"Тобто не те, що не було ніякого зґвалтування, у неї не було взагалі статевих контактів за останній період часу", – стверджує захисник підозрюваного.

Нагадаємо, у четвер у Апеляційному суді Миколаївської області розпочалося перше виїзне підготовче засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням осіб, підозрюваних у вчиненні злочинів у смт Врадіївка в червні цього року. Представники інтересів потерпілої Ірини Крашкової заявили: зґвалтування було, але Дрижак і Поліщук використовували засоби контрацепції.

Ірину Крашкову побили і зґвалтували 26 червня. За її словами, це зробили місцеві міліціонери Дмитро Поліщук та Євген Дрижак, а допомагав їм єгер, таксист Сергій Рябіненко. Поліщука та Рябіненка затримали відразу після злочину, а Дрижака – лише після того, як мешканці Врадіївки влаштували бунт під райвідділком.

Джерело: ТВі.

врадіївка суд злочин кримінал

Знак гривні
Знак гривні