В середині України існує Європа і Росія. Так наш уряд позиціонуватиме нас у світі

Минулого тижня нарешті було презентовану концепцію туристичного бренду України. В тендері на найкращу концепцію, який проводився Державною агенцією туризму України спільно з Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ), перемогла команда "ВікіСітіНоміка".

Основна ідея їхньої концепції, показати Україну таким собі порубіжжям межи Європою та Азією, межи християнством та мусульманством тощо. Начебто саме в цьому порубіжні, на думку авторів, люди можуть зробити паузу, задуматись й віднайти якесь рішення.

Щодо рішення, то воно теж закладено в концепції, ба навіть більше, стало її ядром: «Дозволити собі «і-і» замість «або-або». Знайти новий баланс».

18 вересня автори концепції представили вже й «графічні елементи системи візуальної ідентифікації України». Повну презентацію концепції можна подивитися тут, Тексти ж вибрали найяскравіші зі слайдів, які, на нашу думку, показують, як виглядатиме «і-і» від «ВікіСітіНоміки».

Натхнення, здавалося черпали тут:

Ще декілька слайдів.

Якщо якийсь слайд вам не сподобався, або викликав неоднозначну реакцію, то, як стверджує віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул, ви може висловити свою думку 10-12 жовтня в Києві на Міжнародному туристичному форумі, де заплановано провести широке обговорення концепції бренду України.

Автори ж концепції пропонують залишати свої відгуки на сторінці проекту у Фейсбуці www.facebook.com/BrandTourismUkraine.

Концепція розробляється не за державні гроші, а за гроші європейського гранту. Остаточно роботи по її розробці повинні бути закінчені на початку 2014 року.

туризм україна росія Європа

Знак гривні
Знак гривні