На 14 млрд гривень можна збільшити бюджет Києва, якщо не красти і контролювати витрати

Напередодні формування бюджету країни і бюджетів міст на 2014 рік Фундація «Відкрите суспільство» стверджує, що за рахунок лише трьох статей доходів і видатків Києва (плати за землю, оренди комунального майна, закупівель) можна майже вдвічі збільшити доходи бюджету столиці. А відтак, Бюджет Києва на 2014 рік може мати дохідну частину в 35-40 замість 21 млрд. грн в 2012-2013 роках.

Додаткові кошти можна отримати за рахунок запобігання корупційним ризикам і відшкодування втрат бюджету внаслідок корупційних правопорушень при здійсненні державних закупівель, належного оподаткування столичних земельних ресурсів та від отримання коштів за рахунок оренди вільного комунального майна.

Зокрема, плату за землю можна збирати на 10 млрд гривень більше, отримати коштів від оренди вільного комунального майна може на 85 млн гривень більше, а якщо запобігти корупційним правопорушенням, то витрати бюджету столиці скоротяться на понад 4 млрд гривень.

З розширеним звітом Фундаціїї «Вікрите суспільство» можна ознайомитись тут.

Фундація «Відкрите суспільство» вважає, що вже цього року органи влади повинні провести відкриті громадські бюджетні слухання та публічні консультації з експертами та громадою, і готова надати свою всебічну підтримку цьому процесові.

«Європейська інтеграція України ставить на порядок денний необхідність змін до бюджетної політики. "Відкрите суспільство", що вже чотири роки досліджує київський бюджет.

бюджет київ гроші

Знак гривні
Знак гривні