У Китаї саджатимуть за ґрати за брехню в інтернеті. Термін залежатиме від кількості перепостів

У Китаї набув чинності закон, що вводить кримінальну покарання аж до позбавлення волі за поширення чуток та наклепів в інтернеті.

Документ, що містить нові правила роботи в інтернеті, був ініційований Верховним судом країни і прокуратурою. Людину тепер можна буде притягнути до відповідальності за наклеп, якщо озвучена ним інформація набуває широкого поширення в мережі.

Автора неправдивого повідомлення, яке подивилися більше 5000 користувачів або перепостили більше 500 разів, можуть засудити до трьох років позбавлення волі.

Покараний буде й той, хто помістить інформацію, що викликає протести чи заворушення на етнічному грунті.

У документі також згадується покарання за розміщення інформації, яка тягне за собою самогубство або самокаліцтво, а також шантаж або провокування суперечок в інтернеті.

Закон було прийнято після того, як в інтернеті почало з'являтися все більше інформації з критикою державних чиновників.

В останні тижні уже заарештували кількох журналістів за поширення чуток . Наприклад, минулого місяця влада Китаю затримали відомого блогера, звинувативши його в тому, що він наймав повій для "секс-вечірок".

В іншому випадку ще чотирьох людей затримали за повідомлення, які вони розміщували в китайській соціальній мережі Weibo. Їх звинуватили в тому, що вони "підбурювали до невдоволення діями влади".

Китай закон інтернет кримінал

Знак гривні
Знак гривні