Війна і мир. Американські медіа висміюють лауреата Нобелівської премії миру Барака Обаму за намір бомбити Сирію (ФОТО)

Американські медіа бурхливо відреагували на намір президента США Барака Обами покарати військовим вторгненням за застосування хімічної зброї чинне керівництво Сирії.

Журналісти одразу ж пригадали Обамі, що він один з чотирьох американських президентів, хто був удостоєний найпрестижнішої гуманітарної нагороди світу – Нобелівської премії миру. Ну, а карикатуристи зробили свою справу – висміли Обаму в малюнках.

Нагороду Обама отримав у 2009 році «за величезні зусилля зі зміцнення міжнародної дипломатії і співпраці між народами». Очоливши Сполучені Штати, Обама пообіцяв відмовитися від колишньої односторонньої зовнішньої політики і виразив готовність піклуватися про інтереси не тільки США, але і всіх країн світу. Він, крім того, заявив, що готовий до переговорів з такими країнами як Іран, з яким США вже тридцять років не підтримують дипломатичні відносини. Одним з найважливіших пунктів його передвиборної програми було завершення військової кампанії в Іраку і вивід звідти американських військ.

Крім Обами Нобелівську премію миру було присуджено ще трьом американським президентам: Теодору Рузвельту, Вудро Вільсону і Джиммі Картеру.

Обама: Володимире, чому ти тримаєш у себе перстень, який ти не заробив?
Путін: Але ти ж зберігаєш Нобелівську премію миру.
(В словах Обами мається на увазі перстень Super Bowl ring, який Путін наче б то поцупив у власника американського футбольного клубу New England Patriots Роберта Крафта)

Премія миру Обами

Обама: Не переймайся. Хіба мені б дали Нобелівську премію миру, якби я не знав, я роблю?

Написи зліва направо: Найкращий найгірший варіант, Мінімально найгірший варіант, Трошки менш поганий варіант, Прийнятно неадекватний варіант, Удар.

Чи буде Обама діяти в Сирії?

Обама: Коли справа доходить до обговорення Сирії, у нас є згода щодо позицій...
Путін: ...не надягати краватки та протигази

інозмі сша медіа обама сирія гумор геополітика

Знак гривні
Знак гривні