Як покращити місто за допомогою смартфона - приклад Сієтла

Влада Сієтла, найбільшого міста на тихоокеанському північному заході США, запустила додаток, що дозволяє мешканцям міста активно брати участь у його благоустрої та сприяє підвищенню громадянської активності.

За допомогою Find It, Fix It мешканці Сієтла можуть повідомляти про всі помічені ними у місті випадки порушень порядку або вандалізму: від неправильно припаркованих авто до графіті, які псують вигляд будівель. Можуть також поскаржитись на сусідів, які блокують своїм автомобілем їм під'їзд до будинку, або ж викидають сміття не там, де слід.

Городянину достатньо сфотографувати те, що він вважає порушенням, своїм iPhone або Windows Phone і анонімно (або з підписом, якщо користувач вважатиме це за потрібне) відправити фотографію за допомогою програми.

Паралельно з новим інструментом влада запустили гарячу телефонну лінію на той випадок, якщо з якоїсь причини громадяни не можуть ним скористатися.

Усі запити обробляються міською системою управління взаємодії з громадянами, а потім відповідні міські служби мобілізуються для вирішення кожного окремого випадку, відповідно до сфери їхньої компетенції.

За словами розробників програми, знадобиться якийсь час, щоб система обробки запитів, що надходять за допомогою Find It, Fix It, запрацювала без зволікань, однак, вони впевнені в її ефективності.

місто сша технології досвід

Знак гривні
Знак гривні