Як розважитися на День Незалежності в Києві

Київ на День Незалежності пропонує мешканцям та гостям міста надзвичайно різноманітну програму заходів. Спланувати собі день незабутніх вражень можна на будь-який смак.

Офіціоз

Святковий день - 24 серпня - почнеться з церемонії урочистого покладання квітів керівництвом держави та міста до пам´ятників видатним діячам української держави: Тарасу Шевченку, Михайлу Грушевському, а о 10:00 біля пам´ятника Володимиру Великому відбудеться молитва за Україну.

Парад вишиванок

Урочиста хода стартуватиме о 13:00 з Мистецького Арсеналу до Майдану Незалежності, де на головній сцені країни розпочнеться святковий концерт. Учасники параду у супроводі музик та танцювальних колективів сформують дивовижну колону. У святковій ході кожне із 20 міст-учасників презентує свого унікального «Диво-птаха» розміром 3,50х4,00 метри, розписаного в регіональних традиціях.

В рамках параду заплановано також: конкурс за звання «Золотого голосу «Параду вишиванок», сотні дитячих малюнків, кубок-писанка, інкрустований дорогоцінним камінням, конкурс на найкращу вишиванку, найчисельніша команда у вишиванках, флеш-моб на Майдані «Вишиванка-dance».

Спортивні дійства

Для любителів спортивних змагань цього дня на Хрещатику відбудеться Чемпіонат зі стрітболу. Змагання серед найсильніших українських команд з вуличного баскетболу пройдуть на 10 майданчиках одночасно, починаючи з 10-ої ранку. Крім того, в рамках турніру виступлять групи баскетбольних фрістайлерів і майстри street workout, також заплановано брейк-данс-шоу.

А змагання та майстер-класи від ролерів та скейтерів стартують з 14:00.

І звісно у програмі - змагання з мототріалу та виступи мотофрістайлерів. Усе це разом з виставкою спортивних машин та проїзд болідів класу "Формула-1600" відбуватиметься від вулиці Інститутської до Європейської площі.

Для дітей

24-25 серпня у Голосіївському парку культури та відпочинку ім. Рильського відбудеться фестиваль-конкурс садів «GARDEN'S SHOW-FESTIVAL». Основна тема фестивалю: «Дитяча ігрова під відкритим небом».

Відвідувачів чекають 11 інсталяцій від провідних ландшафтних дизайнерів України, яким було запропоновано реалізувати свої ідеї з облаштування ігрових зон для розваг та розвитку дітей. Роботи будуть оцінені за двома категоріями - «арт» і «функція». Після завершення конкурсу ігрові майданчики залишаться на території парку як подарунок дітям і всій громаді столиці до Дня Незалежності.

Також у Києві відбудеться Всеукраїнський фестиваль морозива, який проводитиметься з 10 до 19 години на тротуарній частині вул. Хрещатик (від станції метро «Хрещатик» до «Майдану Незалежності»).
У програмі фестивалю: вистави, розважальні програми за участю колективів художньої самодіяльності; літературні експозиції та експозиції образотворчого мистецтва, фотовиставки; тематичні конкурси дитячої художньої творчості, вікторини та безпрограшні лотереї, розфарбовування фото-банерів, конкурси з мильними бульбашками, робота аніматорів у костюмах і на ходулях, роздача морозива і надувних кульок, фото з мультиплікаційними персонажами, розфарбовування аквагримом або тату.

Арт

На арт-пікніку Слави Фролової, який проходить на ВДНГ протягом дня можна відвідати найрізноманітніші майстер-класи. Починаючи від йоги та слов'янської чайної церемонії і закінчуючи айкідо, капоейрою, уроками малювання та вечірніми кінопоказами європейських короткометражок з програми фестивалю Docudays UA.

З 24 по 26 серпня на Андріївському узвозі та Володимирської вулиці у Києві, а також на алеях парку Володимирська гірка відбудеться виставка-ярмарок авторської, художньої, сувенірної продукції декоративно-прикладного, образотворчого мистецтва. Свої роботи представлять близько 1000 художників, майстрів з усіх регіонів України.

Крім цього, на вихідних культурно-мистецькі заходи відбуватимуться у всіх галереях, музеях, театрах вулиць Андріївський узвіз і Володимирська. Зокрема, на території колишньої фабрики «Юність» (вул. Фролівська, 9-11, вхід з вул. Боричів тік) відбудеться виставка юнацької скульптури та живопису «Самі». «Karas gallery» (Андріївський узвіз, 22-А) представить виставку живопису та скульптури Володимира Гуліча «Пляж». Центр сучасного мистецтва «Совіарт» (Андріївський узвіз, 22-А) запрошує на виставку скульптури Олексія Кононенка. Галерея «Триптих» (Андріївський узвіз, 34), представляє виставку живопису Ірини Калюжної. «Галерея 36» (Андріївський узвіз, 36) запрошує на виставку живопису Ернеста Коткова.

Також цього дня можна відвідати і справжній Street Fashion Market & Food під відкритим небом. На території галереї "Лавра" влаштують майстер-класи зі стилю, лекції про моду та гастрономію, garage-sale від українських дизайнерів та фуд-корт, де можна буде скуштувати смачні брускетти зі свіжоспеченого хліба від команди талановитих українських шеф-кухарів Анатолія Колесова, Михайла Марчука та Стели Клименко.

Книги

На вул. Хрещатик від вул. Б.Хмельницького до ст. м. «Хрещатик» відбудеться інформаційна акція з презентацією киянам та гостям столиці кращих зразків української літератури та сучасної книжкової продукції. Акція включатиме виставку новинок вітчизняного книговидання, автограф-сесії українських письменників і поетичні читання.

Кіно

Шанувальникам непопсового кіно теж буде чим зайнятись. Зокрема, прем`єру незалежної, авторської картини "Не знаю" українського режисера Олександра Шапіро можна подивитися в київському кінотеатрі "Кінопанорама" о 17:00. Режисер зняв її разом з Корнієм Грицюком. Визначають її жанр як "чорну комедію соціального неореалізму". Автором саундтреку виступив гурт Karizza, тому на прем'єрі фільму у кінотеатрі буде невеликий її імпровізований концерт.

Національний центр Олександра Довженка та Культурний центр "Кінотеатр Київ" представляють тижневу ретроспективу української кінокласики до Дня Незалежності України. Тому протягом 22-28 серпня можна подивитися кращі українські класичні фільми.

24 серпня о 19:30 в кінотеатрі "Київ" покажуть "Захара Беркута" (1971). Це фільм про мужню боротьбу карпатських горців, очолюваних Захаром Беркутом, - головою племені мисливців, воїнів та хліборобів, проти татаро-монгольської навали на Київську Русь у XIII столітті. Стрічка про непереможний дух народу та прагнення відстояти свою свободу.

Музика

На території музею «Київська фортеця» на вул. Госпітальна, 24-А, у День Незалежності України о 16:00 відбудеться історико-патріотична музична програма «Минають роки, минають століття, а ти, Україно, одвічно живеш». У програмі візьмуть участь Київський академічний муніципальний духовий оркестр, Національний заслужений академічний ансамбль танцю України ім. П. Вірського, Київський академічний театр українського фольклору «Берегиня», народний хор «Барви» та інші. Також відвідувачі побачать виставку образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва.

Також 24 серпня на Співочому полі Печерського ландшафтного парку о 15:00 відбудеться святкова концертна програма за участю аматорських колективів національно-культурних товариств Києва «Незалежна Україна на всі віки, на всі часи».

Нічний клуб "Зелений театр" пропонує свою святкову програму "День народження "Зеленки". У програмі величезний торт, фейєрверк та музика від FVCKFISH, Shevchuk, Kemper, Sho, Dj Slef, Timkov, Mc Armo та інших.

Концерт на Майдані

Вечірній концерт на Майдані Незалежності відбудеться за участю Наталії Могилевської, Таїсії Повалій, Олександра Пономарьова, Злати Огневич, Світлани Лободи, Вєрки Сердючки, Міли Нітіч, Антоніни Матвієнко, Потапа й Насті Каменських, Час і Скло, Тіни Кароль, Марії Яремчук, Олега Скрипки. Завершить концерт святковий феєрверк о 22:00.

Нічна екскурсія

І для тих хто не втомиться за весь день - автобусно-пішохідна "Нічна екскурсії по Києву". Обіцяють розказувати легенди та міфи, таємниці Лівобережжя та Правого берега. Збір опівночі біля Старокиївської гори. Триватиме до шести ранку.

Розваги в «Парку Київська Русь»

Тут пропонується дуже різнопланова програма. Буде багато театралізованих постановок, кінно-трюкове шоу, слов’янські забави. Гордість Парку - Стайня князя Володимира - представить унікальну колекцію коней історичних порід і елітних екіпажів. Відвідувачі зможуть прокотитися вуличками середньовічного міста верхи на породистих конях або в зручному фаетоні.

Тут також заплановано концерт за участю співачок Натаніки і Світлани Островської (Дочка Велеса).

Увечері – вогняна містерія: вогняне шоу, стрільба з требуше вогняними ядрами і барвистий феєрверк!

Вночі на території Парку відбудеться діджей вечірка.

свято київ відпочинок анонс

Знак гривні
Знак гривні