Таксисти оточили Азарова. Водії вимагають позбавити нелегальних перевізників чиновницького «даху» (ФОТО)

Кілька десятків таксистів зібралися на акцію протесту під стінами Кабінету Міністрів. Вони протестують проти пропонованого Міністерством інфраструктури України законопроекту "Про таксі". Його називають "кулуарним" й вимагають доопрацювати, враховуючи поправки самих перевізників.

Участь в акції беруть представники "Таксі столиці" та Союзу професійних водіїв таксі Києва, повідомляє ТВі.

Організатори акції хочуть висловити протест проти сформованої системи "дахування" нелегального ринку таксі, створеної чиновниками. Власне, новим законопроектом цю систему урядовці хочуть узаконити.

"Зокрема, законопроект розширює торгівлю ліцензійними картками", – уточнив співголова громадської організації "Таксі столиці" Денис Садоха, додавши, що на сьогоднішній день із 200 тисяч таксистів в Україні лише 4 тисячі мають ліцензію.

"Також у законопроекті чітко не прописана фінансова політика. Зокрема, що клієнт повинен отримати чек за перевезення, – зазначив Денис Садоха. – У співробітників ДАІ повинен бути дозвіл на перевірку технічного стану автомобіля. Цього в законопроекті теж немає".

Раніше співголова організації "Таксі столиці" уточнював, що претензії перевізників викликає законопроект "Про таксі", який розробляють в уряді.

"Сьогодні ситуація така, коли ми практично не захищені у своїх правах... Якщо ситуація не зміниться і в уряді не почнуть якісного реформування, то перевізники вийдуть на акції протесту", – заявляв Садоха ще наприкінці червня.

У Мінінфраструктури, яке готує законопроект "Про таксі", стверджують, що документ відкритий для внесення поправок і що незабаром з цього приводу відбудуться громадські слухання.

законопроект транспорт протест

Знак гривні
Знак гривні