Близько 200 «тітушок» розігнали киян, котрі вже місяць захищають сквер від забудови

Близько 150-200 молодих людей спортивної статури здійснили напад на жителів столичного мікрорайону Березняки Дніпровського району, які виступають проти знищення скверу на вул. Серафимовича.

Про це на своїй сторінці у Facebook пише активіст Демократичного альянсу Максим Панов.

«Наметовий протестний табір, який знаходився у сквері, знищений, людей із застосуванням грубої фізичної сили вигнали із зеленої зони», - написав Панов.

Він нагадав, що жителі мікрорайону розпочали безстрокову акцію протесту місяць тому. Вони протестують проти забудови «зеленої зони», яка є природним бар’єром, що відділяє мікрорайон від просп. Воз’єднання – однієї з найбільш завантажених доріг Києва.

Люди обурені діями компанії, яка за 11 років повністю запустила сквер, а тепер планує побудувати торговельний комплекс без урахування громадської думки.

13 липня жителі знесли ворота у сквер і встановили наметове містечко, чергування в якому ведеться цілодобово. Також були зупинені спроби орендаря пересадити і спиляти 40-річні дерева.

«Ділянка за адресою вул. Серафимовича, 6а була відведена ТОВ «Тельбін ІВА» у грудні 2002 року для будівництва торговельного комплексу. Тоді ж вона була віднесена до земель житлової та громадської забудови. Договір про оренду цієї земельної ділянки був підписаний у липні 2003 року генеральним директором ТОВ «Тельбін ІВА» Валерієм Іщенком, який зараз є народним депутатом Верховної Ради від партії УДАР, – написав Панов.

За його словами, під час зустрічей з жителями представники УДАРу підтвердили причетність до компанії-забудовника в минулому. Зараз, за ​​їхніми твердженнями, вони засуджують забудову скверу.

«На Серафимовича почався наступ забудовника на сквер! Приїхало 4 автобуси з «тітушками» загальною кількістю 100-150 осіб. Знесли наметове містечко. На територію скверу заїхала спецтехніка», – пише очевидець Борис Панфілов.

8 серпня в Деснянському районі Києва під час акції протесту місцевих жителів проти будівництва офісної будівлі охоронці будівництва застосували сльозогінний газ і вогнегасники, постраждало двоє людей.

Джерело: Коментарі.

київ протест будівництво

Знак гривні
Знак гривні