З медіа-холдингу Курченка тікають журналісти

Після того, як холдинг UMH Group і всі його проекти купив власник групи компаній ВЕТЕК, 27-річний бізнесмен Сергій Курченко, деякі співробітники видань холдингу заявляли про те, що не працюватимуть в нових умовах.

З "Forbes Україна" пішли кілька людей, в тому числі головний редактор Володимир Федорін. Минулого тижня публічно заявили про своє звільнення кореспондент Севгіль Мусаєва та заступник головного редактора Олександр Акименко - автори журналістського розслідування про Курченко (листопадова стаття про «ГазУкраїна-2009»).

«Угода відняла у Форбса його основну цінність - чесність. Не можна чесно дивитися читачеві в очі, маючи таку тінь за спиною. Крім того, це суперечить самій суті журналу - адже він про підприємницький, а не дикий капіталізм», - так Акименко пояснив свій відхід. «Я вважаю неетичним працювати на людину, про яку півроку тому робила розслідування», - написала Севгіль.

З Forbes також пішов кореспондент відділу розслідувань Сергій Головньов. Також, з журналу «Кореспондент» пішла оглядач Ірина Соломко - з тієї ж причини.

В «Forbes Україна» новий головний редактор - Михайло Котов, котрий до цього 13 років пропрацював в «Газеті.Ru», а потім - у «РІА Новости». Коли стало відомо про продаж медіахолдингу, Федорін виступив з колонкою у Forbes, де написав про своє майбутнє звільнення з посади головного редактора проекту. Він, зокрема, зауважив тоді, що вважає продаж Forbes «кінцем проекту в його нинішньому вигляді» і попередив, що піде з посади на початку жовтня цього року. У той же час, більшість менеджерів холдингу прокоментували угоду набагато спокійніше: мовляв, треба подивитися на те, як буде формуватися редакційна політика, і займатися роботою.

Джерело: ain.ua.

медіа змі Курченко

Знак гривні
Знак гривні