Лікарню для ВІЛ-інфікованих із Лаври переселяють у будівлю без вікон і дверей

Журналістам продемонстрували новий корпус клініки Інституту епідеміології та інфекційних хвороб, куди мають переселити пацієнтів із лікарні, що на території Печерської лаври.

Реконструкція клініки врахувала всі сучасні стандарти, щоправда, роботи в ній ще не завершені, — йдеться в сюжеті ТСН. П'ять поверхів реконструйованого приміщення зовні ще в рихтуванні, а в середині показують нове обладнання і ліжка. ВІЛ-інфікованим відводять другий поверх нового корпусу інфекційної лікарні.

Передбачено сорок чотири місця, що вдвічі більше, ніж є нині. З іншого боку нової лікарні є прибудова, вона поки що взагалі без вікон і дверей, і жодного будівельника.

А вже у четвер з приміщення чинної інфекційки, що на території Лаври, вивозили обладнання. Нових хворих лікарня в Лаврі не приймає, їх скеровують до інших закладів. Емоції в стінах старої клініки просто зашкалюють і доходить до сліз.

Історичну будівлю на території Києво-Печерської Лаври, де понад двадцять років розміщується лікарня, уряд передав церковникам. Боротьба за приміщення вже триває з десяток років, але сам переїзд, кажуть хворі, для них був як сніг на голову.

Керівництво лікарні каже, що в Лаврі немає ніяких санітарних умов. Навіть сучасне обладнання не можна встановити. Але ВІЛ-інфіковані не хочуть виїжджати, поки нову лікарню не здадуть.

Двотижневий період для переїзду керівництво лікарні пояснює необхідністю підготуватися персоналу до роботи з новим обладнанням. У новій лікарні передбачені двомісні палати, у кожному боксі є окрема система вентиляції. Це дасть змогу не підхопити чужого вірусу, а вікна та двері в цьому корпусі мають з'явитися 28-го серпня.

Нагадаємо, що у 2010 році йшлося про те, що уряд виселяє лікарню для хворих на СНІД, щоб звільнити місце під VIP-готель.

київ медицина

Знак гривні
Знак гривні