Виші, до яких ніхто не захотів вступати. Приватні - закриють, в державних – змінять керівництво

Правом отримати вищу освіту під час вступної кампанії скористалися майже сімсот тисяч випускників. Сьогодні приймальні комісії мають оприлюднити перші списки рекомендованих до зарахування. Утім, є такі заклади, яким нічого повідомляти, - це виші, де є нуль заяв від абітурієнтів.

Наприклад, до поліцейської фінансово-правової академії не звернувся жодний абітурієнт. Тут на дверях висить замок, а за ворітьми є велика купа з парт, йдеться в сюжеті ТСН.

Ніхто не прийшов і в Міжнародний християнський університет. А абітурієнтів тут так чекали: є стенд для вступників. Проте у приймальній нікого не було. Пані із сусіднього кабінету порадила ТСН не вірити написаному і сказала, що тут не проводять приймальну кампанію.

У Донецькому інституті психології та підприємництва за високим парканом та кованими воротами із маленькою хвірткою - не корпус, а хороми. Усередині на стіні є правила прийому абітурієнтів та запрошення навчитися методу психодрами. Єдиний пан, що вийшов назустріч журналістам, засмутив і сказав, що сьогодні приймальня не працює.

Міністр освіти і науки України Дмитро Табачник зауважив, що це підстави, щоб 1 вересня попрощатися з керівництвом цього університету. Так міністр висловився про перпективи державних вишів, де нарахували нуль заяв. На приватні заклади є інший вплив — ліцензії просто анулює державна іспекція.

Торік в Україні зачинилося 23 вищі навчальні заклади.

освіта

Знак гривні
Знак гривні