У Молдові вже штрафують за «язык»

У Молдові притягнули одну з місцевих громадських організацій до адміністративної відповідальності за використання на протестній акції баннерів російською мовою.

Про це повідомляє агенція Новости-Молдова, у розпорядженні якої перебуває копія протоколу, виписаного правоохоронними органами організаторам акції - Лізі російської молоді Молдови.

У документі зазначається, що "організаторами опозиційної маніфестації 17 липня 2013 року були використані рекламні плакати в кількості двох штук з текстами інформативного характеру російською мовою, що є порушенням статті 364 адміністративного кодексу РМ".

Згідно з даною статтею адміністративного кодексу, Віктору Калашникову - керівнику місцевого осередку Ліги російської молоді, яка й організувала мітинг, був виписаний штраф у розмірі 400 лей.

Лідер руху, який було оштрафовано, заявив, що "подібні дії місцевих влади продемонстрували, що в Молдові намагаються витиснути російську мову із усіх сфер суспільно-політичного життя країни".

На плакатах було висловлено негативне ставлення до візиту в республіку президента Румунії Траяна Бесеску, що відбувся 17 липня.

Джерело: УП.

мова молдова

Знак гривні
Знак гривні