Броньований потяг Кирила – реакція інтернет-користувачів (+демотиватори)

Глава РПЦ приїде до Києва з Москви в п'ятницю ввечері, близько 19-20 годин, на спеціальному броньованому поїзді. Про це з вчорашнього дня повідомляють усі українські ЗМІ.

"Це як готель на колесах. Такий був у Сталіна. Там п'ять вагонів, останній - вагон-храм. Охорона у патріарха, як у Владіміра Путіна. Для потягу розроблять спеціальний графік руху, а їхати він буде по виділеній колії ", - повідомило джерело виданню «Сегодня».

Приїде потяг на Центральний залізничний вокзал Києва. Влада обіцяє, що перекривати дороги і входи до вокзалу не буде, але приїзд патріарха охоронятиме близько 200 міліціонерів.

Такі надзвичайні заходи безпеки одразу ж викликали безліч запитань в українських користувачів соціальних мереж. Найбільш популярні з них: кого боїться Кирил та хто оплатить облаштування ексклюзивного маршруту ВІП-потяга.

Найпопулярніший жарт: Уже 1025 років церковники борються з язичниками, але все ще їх бояться.

Ну, і звісно, одразу ж з’явилися демотиватори на тему патріаршого візиту:

Що до патріаршого потяга, то інформації про нього в інтернеті вкрай мало. Є тільки фоторепортаж завантаження в потяг автопарку Кирила, датований 2010 роком.

А також згадка про те, що минулого року Кирила їхав потягом до Смоленська. Тоді він користувався автомотрисою АЧ2 (на фото нижче) з кількома причіпними вагонами. Потяг тоді не був броньований.

Але щоб уявити, як ВІП-потяг може бути облаштований, можна скористатися фото особистого кабінету в потязі Путіна.

демотиватори рпц гумор Церква

Знак гривні
Знак гривні