За незаконним будівництвом у Десятинному провулку хочуть стежити через веб-камеру

За тим, що відбувається на незаконному будівництві у Десятинному провулку у Києві, можна буде стежити через мережу - син активістки Діни Герцрікен встановив там веб-камеру. Проте зараз потрібна допомога з налаштуванням камери.

"Народ, кто из киевлян может прийти на Десятинку и и помочь с прекращением нестабильной работы веб-камеры, направленной на стройку на княжеских фундаментах. Сын что-то сделал, но пока оно не транслирует в интернет. Единственное, что получилось, это периодическое подключение компьютера к телевизору для просмотра событий в данный момент и без записи. Сын может быть подручным", - написала Герцрікен на своїй сторінці у Facebook.

Будівельна техніка повернулась на Десітинний 5 липня, незважаючи на заборону суду. Будівельні роботи в Десятинному заборонені з 11 червня. Попри це, 25 червня тут рив екскаватор.

Київський патріархат програв уже два суди щодо незаконної забудови землі історико-культурного призначення на Десятинному провулку 3-5. Патріархатом було зруйнувано два історичні будинки на провулку Десятинному і розпочато будівництво, хоча жодних дозволів та рішень Київради на це не було. Зусиллями правозахисників будівництво було зупинене. На цьому місці також знесли два будинки 19-го століття.

У 2009-ому році столичні археологи знайшли тут фундамент палацу князя Володимира Великого. А в суботу, 20 липня, кияни прийшли на Десятинку, щоб реалізувати рішення суду про заборону будівництва на історичній землі. Натомість отримали заборону прибирати сміття від міліції, яка приїхала за викликом невідомих. Деяким людям, що прийшли на акцію особливо не пощастило - одного затримано, одну дівчину "поштовхано" правоохоронцями.

Джерело: Свідомо.

київ протест будівництво

Знак гривні
Знак гривні