У США відкрили пам’ятник українським героям

У США на території літнього табору Спілки української молоді (СУМ) "Бескид", що в містечку Барабу (штат Вісконсин), відкрили і посвятили чотири пам’ятники українським героям та відновлений пам’ятник на честь проголошення Акту відновлення Української Держави 30 червня 1941 року.

Погруддя Симона Петлюри, Євгена Коновальця, Романа Шухевича та Степана Бандери – встановили на фоні емблеми СУМу, у мальовничій місцині біля водоспаду, передає газета «День» з посиланням на прес-службу СУМ.

Окрім духовенства з трьох українських Греко-католицьких церков Чикаго на урочистостях були присутні представники українських громадських організацій, а також, Генеральний консул України в Чикаго Андрій Праведник.

Голова осередку СУМ ім. М. Павлушкова Павло Бандрівський, зокрема, зауважив: "Ми хочемо, щоби наші діти, які таборують на оселі Бескид, знали своїх героїв, щоб їх життя було для них взірцем служіння своєму народові. Особливо важливо, щоби покоління українців, народжене під совєтською тоталітарною сиситемою, знало правдиву історію України. Пам’ятники віддзеркалюють нашу повагу і шану тим, хто поклали своє життя на вівтар Незалежності України".

пам'ять сша історія діаспора

Знак гривні
Знак гривні