Новий очільник Конституційного суду. Цікаві факти

Конституційний суд обрав нового голову. Ним став 56-річний земляк президента, уродженець Єнакієвого В'ячеслав Овчаренко. З Віктором Януковичем його пов'язує не лише мала батьківщина.

Цікаві факти про Овчаренко збирала Марія Жартовська, Forbes.

З 1983 по 1984 рік майбутній суддя працював юридичним консультантом Єнакіївського авторемонтного заводу виробничого об'єднання «Орджонікідзевугілля». Тоді ж автобазою цього об'єднання керував Янукович.

Під час другого прем'єрства головного регіонала, в 2006 році, Овчаренко був призначений суддею Конституційного суду за квотою Партії регіонів. Нижче - ще кілька цікавих фактів про нового очільника КС.

1. Трудовий шлях Овчаренко почав керівником телеграфу Єнакіївського міського вузла зв'язку, потім був воєнруком середньої школи і, навіть, встиг попрацювати слюсарем.

2. У грудні 2002 року, під час першого прем'єрства Віктора Януковича, Овчаренко став головою Єнакіївського міського суду. Після його приходу там розгорівся скандал, пов'язаний зі зникненням документів, що підтверджують судимості нинішнього президента. Овчаренко пояснював, що ці матеріали спочатку були відсутні в акті прийому-передачі. Не були знайдені й наряди постійного зберігання з оригіналами судових рішень за 10 різних років, у тому числі - за 1967 і 1970 роки, коли Януковичу винесли два вироки.

3. Згідно з податковою декларацією Овчаренко за 2011 рік, його сукупний дохід становив 417 000 гривень, ще 40 000 гривень лежали на банківських рахунках. Крім цього, судді належала земельна ділянка загальною площею 6 га, та два житлових будинки площею у 200 і у 93 кв. м. Цікава деталь: крім трьох автомобілів, у Овчаренко було 7 мотоциклів, в тому числі - новенький, на той час, Harley Davidson 2011 випуску. Байк цієї ж марки зараз стоїть у гаражі у першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна.

4. У лютому 2013 року фотокореспондент газети «Комерсант» Влад Содель опублікував фото Овчаренко зі з'їзду суддів. На зап'ясті Овчаренко був годинник Breguet Marine Chronograph. Його середня ціна - близько $ 27 000.

суд овчаренко

Знак гривні
Знак гривні