Рада прийняла закон про векселі, який ще більше збагатить «Сім’ю»

Сьогодні під час засідання Верховної Ради депутати ухвалили проект Закону № 2290А про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2013 рік" (щодо реструктуризації бюджетної заборгованості), відомий як "законопроект про векселі".
Законопроект прийняли в цілому і за основу з урахуванням пропозицій комітету.

"За" проголосували 246 народних депутатів.

Законопроект доповнює закон про бюджет-2013 новою статтею, яка дозволяє Кабміну реструктуризувати фактичну бюджетну заборгованість, яка виникла станом на 1 січня 2013 року, шляхом видачі "фінансових казначейських векселів у встановлених ним обсягах та порядку".

Передбачено також дозвіл відшкодовувати ПДВ векселями "на добровільних засадах".

Кредиторська заборгованість за видатками загального фонду державного бюджету станом на 1 січня 2012 становила 2189,1 млн. грн., а станом на 1 січня 2013- 4354,8 млн. гривень.

Векселі пропонують видавати строком обігу до 5 років, з дохідністю, що не перевищує 5 %. Право видачі таких векселів надати органам, що здійснюють казначейське обслуговування бюджетних коштів.

Саме від цих установ залежатиме, чи отримають підприємці коли-небудь за тими векселями гроші. Експерти прогнозують, що обслуговуватиму векселі банки, наближені до «Сім’ї» й, швидше за все, отримуючи свій чималий відсоток за переведення векселів в готівку.

Ідейний натхненник закону про векселі віце-прем'єр Сергій Арбузов

бюджет економіка закон гроші

Знак гривні
Знак гривні