У центрі столиці спалили садибу Мурашка, яку кияни відвоювали у приватних власників

В ніч на п’ятницю у Києві горіла "садиба Мурашка" – нежитловий 4-поверховий будинок на вулиці Мала Житомирська, 14.

Як повідомляє прес-служба Держслужби з надзвичайних ситуацій, пожежа виникла о 3 годині ночі. О 5 годині підрозділами ДСНС пожежу було ліквідовано.

Вогнем було охоплено близько 2400 кв. м дерев'яних перекриттів. Жертв та постраждалих немає.

За попередніми висновками, причиною пожежі могло стати необережне поводження з вогнем сторонніх осіб.

"А так, як останній поверх відселеної будівлі був майже повністю вкритий сміттям, то займання легко поширилось і захопило значну площу", - повідомили в ДСНС.

Разом з тим, активіст Ігор Луценко на своїй сторінці в Facebook написав, що "підпал вигідний бізнесменам, котрі претендують на цей будинок".

На думку активіста, їм потрібна земля, на якій знаходиться будівля.

Водночас нардеп від "Батьківщини" Олександр Бригинець на своїй сторінці написав: "Садиба Мурашка, за яку рішуче боролись кияни, згоріла сьогодні вночі. Ми відбили її у приватних власників, які нищили її, і передали місту. І ось за майже два роки, коли садиба стала знов муніципальною, Попов і його прихвостні показали себе у всій красі".

"Мрія влади здійснилася - садиба, як і будинок на Алли Тарасової, як і Гостинний Двір, як і Тюремний Замок - згоріла. Звертаю увагу - згоріла, як завжди у свята, як завжди вночі.... Випадковість? Можливо. Але хто в неї повірить?", - зазначив депутат.

Будинки кінця ХІХ ст., в яких жив та працював відомий художник Олександр Мурашко, внесені до Державного реєстру нерухомих пам’яток України та значаться як пам’ятки історії, архітектури та містобудування місцевого значення і включені до енциклопедичного видання "Звід пам’яток історії та культури України".

Джерело: УП.

історія київ пожежа будівництво

Знак гривні
Знак гривні