Google Maps та Google Earth тепер без хмар

Учора Google запустив нові супутникові зображення, очищені від хмар, для Google Maps та Google Earth – навіть тропічні регіони можна роздивитися, хоча вони переважно захмарені:

Цього вдалося досягнути завдяки технології, яку Google використав для створення Landsat Annual Timelapse та обробці сотень терабайтів даних, отриманих від супутника. Деколи довелося обробляти десятки зображень однієї і тієї ж локації на земній поверхні.

В результаті вийшла 800,000-мегапіксельне зображення світу, яке ви можете побачити на Google Maps та Google Earth масштабуючи зображення до глобального вигляду. Це зображення таке велике, що якби потрібно було його роздрукувати у стандартному розширенні 300 точок на дюйм – довелося би шукати шматок паперу розміром з міський квартал. Ось приклад зображення частини поверхні з супутника до і після очищення від хмар:

Крім того, тепер ви зможете побачити на мапі у значно кращій якості зображення деяких важкодоступних ділянок – в тому числі й з території Росії, Індонезії та центральної Африки:

Джерело: watcher.

інтернет технології

Знак гривні
Знак гривні