У Чехії презентували правозахисну виставку, яку забороняли в Україні (ФОТО)

Ідея правозахисної фотовиставки «Права людини поза грою» виникла у зв’язку із проведенням Чемпіонату Європи з футболу «Євро-2012» для привернення уваги людей до стрімкого погіршення ситуації з правами людини в Україні. Виставку відвідало сотні людей у містах, де проводилися футбольні матчі, – Львові, Харкові, Донецьку та Києві. Після завершення футбольного чемпіонату фотовиставка мала вирушити в європейське турне. Але в Києві під час фінальної гри Євро-2012 1 липня 2012 року міліція примусово демонтувала фотовиставку і затримала співробітника Центру Громадянських Свобод Назарія Боярського.

Кілька місяців співробітники Печерського райвідділку міліції вивчали експозицію. Але зрештою справедливість взяла гору – і фотостенди, присвячені порушенням прав людини в Україні, таки помандрують до Європи – на запрошення міжнародної неурядової організації «People in Need».

19 червня 2013 року в Чеському Центрі в Празі відбулося відкриття фотовиставки, яку ЦГС оновив кількома свіжими знімками та найновішими випадками порушень прав людини в нашій країні.

Відразу після презентації у Чеському Центрі відбувся показ резонансної документальної стрічки про життя Донбасу без прикрас – «Інший Челсі: історія з Донецька» (режисер Якоб Пройсс, Німеччина), а також обговорення ситуації з переслідуванням правозахисників, громадських активістів, журналістів та адвокатів в Україні.

держава права людини суспільство

Знак гривні
Знак гривні