Як вбивають «кілера». У Кіровограді журналіста облили зеленкою і поширили листівки про його підкупність

У п'ятницю, 14 червня, на центральні площі Кіровограда двоє невідомих облили зеленкою журналіста місцевого телебачення Ігора В'юна. Рідина потрапила в очі, лікарі діагностували хімічні опіки лівого ока.

Про це виданню « Телекритика» повідомив журналіст Кіровоградської ОДТРК Кирило Ющишен.

Перед тим, як втекти нападники, що облили журналіста, крикнули: «Це тобі за собачок!». Як повідомив Кирило Ющишен, останні два тижні тема диких собак у місті кілька разів піднімалась в ефірі КОДТРК. Після критичного матеріалу у новинах невідомі отруїли десятьох собак у житловому мікрорайоні Кіровограда. Через увагу телеканалу до цієї проблеми про собак почали писати у більшості регіональних ЗМІ.

Проте постраждалий не займався темою диких собак. Кореспондент підсумкової програми тижня «Погляд» Ігор В'юн спеціалізується на висвітлені політичних подій і конфліктних ситуацій. За словами пана Ющишена, останні півроку у своїх матеріалах Ігор В'юн торкався лише двох резонансних тем - боргів партії УДАР перед агітаторами і конфлікту між захисниками природи та приватним парком відпочинку (проблема у знищенні зеленої зони - будівництво парковки).

В той самий день, коли журналіста облили зеленкою, на вулиці, де він живе, невідомі розклали у поштові скриньки листівки з компроматом на журналіста. У листівках Ігоря В'юна звинуватили у підкупності, необ'єктивності, роботі на Партію регіонів. Пан В'юн звинувачення спростовує: «Хоча і працюю у державній телекомпанії - запевняю, що у матеріалі завжди є баланс, і кожна сторона має однакову можливість висловитись».

Одразу після нападу було викликано міліцію. Правоохоронці опитали свідків, взяли відео з камер спостережень магазинів, які були поруч, та забрали шприц з зеленкою, на якому залишились відбитки пальців. Як повідомив Кирило Ющишен, міліція затримала кількох підозрюваних, і сьогодні має відбутись процедура впізнання нападників. Заява про напад на журналіста знаходиться у Ленінському райвідділі міліції Кіровоградської області.

Після нападу місцевий осередок УДАРу одразу офіційно заявив, що їх активісти до інциденту не мають ніякого стосунку. Партійці побажали Ігорю одужувати. Прес-служба парку розваг промовчала.

кіровоград медіа кримінал

Знак гривні
Знак гривні