Нічого дивного. Гімном Держдуми Росії став гімн нацистської Німеччини (відео)

Авторів гімну Держдуми Росії звинуватили в плагіаті. Джерелом натхнення став гімн фашистської Німеччини.

Блогери порівняли гімн Держдуми "Обранцям Росії" з гімном фашистської Німеччини. Два ролики для порівняння виклав у себе в "Живому Журналі" користувач Михайло Denissoff, передає ZN.ua.

Гімн Deutschland uber alles, з яким блогери порівнюють гімн російського парламенту, являє собою пісню на музику Йозефа Гайдна і написані під неї вірші Гофмана фон Фаллерслебен.

Спочатку мелодія Гайдна, складена ще в 1797 році, називалася "Пісня кайзера" і до 1918 року використовувалася як офіційний гімн Австрійської (Австро-Угорської) імперії. У 1922 році в повному варіанті стала державним гімном Веймарської республіки. У 1933 році гімном Третього рейху стала тільки перша строфа, за якою виконувалася "Пісня Хорста Весселя", що офіційно не вважалася частиною гімну.

Авторами російського гімну були композитор Олександр Глазунов і поет Микола Соколов. У квітні 2013 року голова Держдуми Сергій Наришкін попросив Йосипа Кобзона записати своє виконання, і напередодні Дня Росії гімн вперше прозвучав на пленарному засіданні.

Гімн Держдуми "Обранцям Росії"

Deutschland über alles - German National Anthem

В інтерв'ю "Російській службі новин" Кобзон назвав цю інформацію журналісткою качкою.

"Ні, не знаю, вперше чую. І безглуздо було б Глазунову, видатному російському композиторові, списувати гімни Німеччини. Це чергова журналістська качка. Блогери тим більше. Я вважаю ідіотами людей, які заглядають в інтернет і блогерів", - сказав Кобзон.

музика нацизм Россія Йосип Кобзон гімн світ

Знак гривні
Знак гривні