Заради дачі Януковича завод «Магарач» зрівняли з землею (ФОТО, ВІДЕО)

Усі будівлі колишнього винзаводу Південнобережного відділення агрофірми «Магарач» у Відрадному (Массандра) поруч із «дачею Януковича» повністю демонтовані, на їх місці - розчищений майданчик.

Як передає кореспондент « Центру журналістських розслідувань», знищені також і старовинні підвали, побудовані понад 180 років тому, в яких до минулої осені зберігалася унікальна наукова колекція вин Національного інституту винограду і вина «Магарач».

Кримська дача Януковича

На відео, знятому кореспондентом, видно, як важка техніка рівняє вже очищену від усіх будівель територію. Одночасно будівельники забивають по периметру палі, ймовірно, для паркану майбутнього будівництва.

З лиця землі знесена також фізіологічна ділянка вчених-виноградарів. Недоторканими поки залишаються тільки виноградники, розташовані на схилі, серед яких - останні гектари знаменитого мускату білого Магарача. Виноградники перебувають у занедбаному вигляді, місцями зняті шпалери.

Выд Магарачу нічого не залишилось

На думку громадськості та науковців, які протестували проти варварської «евакуації «Магарача» з його історичного місця, ліквідація Південнобережного відділення інституту мала на меті розширити територію «дачі Януковича».

Представники Наукового товариства виноградарів і виноробів України, Громадянського комітету Великої Ялти і жителі Ялти в грудні минулого року провели пікет біля будівлі Постійного представництва президента України в АР Крим з вимогою зупинити дії по знищенню Південнобережного відділення агрофірми "Магарач" у Відрадному.

крим янукович

Знак гривні
Знак гривні