«Приїду з міліцією і розмажу тебе по стінці, бл..ь» Як журналістка визволяла поцуплене силовиками авто (ВІДЕО)

Спроба журналіста Тетяни Чорновіл забрати зі штрафмайданчика Вишгорода свій автомобіль, який був незаконно евакуйований 6 червня з парковки біля кладовища села Нові Петрівці на Київщині, обернулася скандалом.

Про це сама Чорновол пише на сайті LB.ua.

6 червня, після традиційної зустрічі журналістів під президентською резиденцією «Межигір'ї», Тетяна Чорновіл залишилася в Нових Петрівцях, щоб відвідати могилу діда, похованого на місцевому кладовищі. Особистий автомобіль вона при цьому залишила на спеціально обладнаному паркувальному майданчику навпроти кладовища.

Через кілька годин Тетяну Чорновол затримав «Беркут», незважаючи на те, що ніяких протиправних дій вона не скоювала. Більше того, її спробували звинуватити в тому, що вона нібито напала на одного з «беркутівців» і навіть покусала його. Під цим приводом Чорновол в той же день доставили до суду, який, проте, ніякої провини за нею не визнав.

У той же час, поки Тетяна розбиралася з силовиками, її особистий автомобіль з паркувального майданчика був вивезений на евакуаторі. Розшук машини тривав протягом чотирьох днів. Коли нарешті її місцезнаходження було виявлено у Вишгороді, власник штрафмайданчика автомобіль віддавати відмовився.

"Місце, яке називається штрафмайданчиком у місті Вишгороді, де утримувався мій автомобіль насправді виявилося гніздом рекету. І таких гнізд - сумнівних у своїй легальності штрафмайданчиків - нині по всій країні облаштовано сотні. Майже всі вони незаконні, адже це «приватники», які начебто отримали підряд на свою діяльність від ДАЇ, але насправді в законних тендерах перемагали лише одиниці. Бізнес таких штрафмайданчиків полягає в тому, що власникам автомобілів нав’язують послуги за зберігання вилученого авто в розмірі 150 грн. на добу, а «клієнтів» цим «бізнес-структурам» постачають працівники ДАІ. Поки власник збере всі документи, які дозволять йому визволити свій автомобіль, набігає чимала сума", - пише журналістка.

Артур - власник штрафмайданчика

Людина, яка представилася Артуром і власником штрафмайданчика (прізвище і посаду, всупереч численним проханням, він називати не став, у грубій формі заявив Чорновол: «Засунь камеру собі в ж... Я зараз приїду з міліцією та розмажу тебе по стінці, бл..ть».

У свою чергу, охоронець штрафмайданчика також відмовлявся - ніяк не мотивуючи свої дії - видати Чорновол ключі від її особистого автомобіля. На якій підставі вони у нього знаходяться, пояснити також не зміг.

"До всього, на штрафмайданчиках ще й грабують автомобілі. Мій Шевролет Авео виявився не опломбованим, в салоні – це було видно – хтось рився, а з бардачка пропали гроші.", - пише журналістка.

«Визволяти» машину Чорновол приїхала у супроводі колег і декількох телекамер. Пізніше на місце прибув - на чорному позашляховику без номерів - згадуваний Артур (варто відзначити, присутній там же представник правоохоронних органів не робив ніяких дій, щоб припинити порушення - пересування містом машини без номерів); продовжуючи матюкати присутніх, став вимагати за «вивезення автомобіля» гроші.

Під час конфлікту постраждав оператор, журналіст «Дорожнього контролю» Юрій Довгопол: охоронець збив його з ніг воротами. Впавши, чоловік пошкодив ногу. Декількома годинами пізніше медики діагностували у Долгопола перелом.

Під час сварки, після того, як Артур черговий раз обматюкав Чорновол, журналіст дала йому ляпаса. У підсумку, спроба забрати автомобіль зі штрафмайданчика затягнулася на п'ять годин.

За фактом того, що сталося Тетяна Чорновол та її колеги написали цілий ряд заяв до правоохоронних органів.

Як вдалося з'ясувати пізніше, власник штрафмайданчика - Артур Соловьйов.

"Він ніби як виграв тендер в ДАІ на організацію штрафмайданчика як фізична особа-підприємець. До речі, він не "донецький", а наш місцевий гопник, який має офіційне місце реєстрації у Київській області, Макарівському районі, селі Наливайка", - резюмувала Чорновол.

В результаті Тетяна Чорновіл таки забрала свій автомобіль

міліція скандал змі

Знак гривні
Знак гривні