Поки комуністи на Одещині ремонтували пам’ятник Леніну, невідомі викрали бюст Сталіна

Невідомі вкрали в Ананьєві Одеської області пам'ятник Йосипу Сталіну.

Як розповіли інформагентству "Траса Е-95" місцеві жителі, пам'ятник заввишки кілька метрів раніше стояв у так званому "Нижньому парку" в Ананьєві.

Під час масового знищення символів радянської епохи пам'ятник був скинутий з постаменту і якийсь час пролежав просто на звалищі в лісі. Там його знайшли працівники місцевого відділення "Укртелекому". До того часу від пам'ятника залишався тільки бюст.

Спочатку залишки пам'ятника хотіли передати в місцевий музей, проте зробити цього не встигли. Бюст, вагою близько сотні кілограм, безслідно зник. Місцеві мешканці впевнені, що зараз він знаходиться у приватній колекції одного з ананьївці, а, можливо, просто припадає пилом у гаражі.

Зазначимо, що коли пам'ятник знайшли, місцеві краєзнавці спочатку думали, що бюст є частиною монумент, який перебував у центрі Ананьєва та демонтованого після знаменитого XX З'їзду КПРС у 1956 році. Однак місцеві жителі впевнені, що цей пам'ятник Сталіну простояв в Ананьєві до 2005 чи 2006 року.

В даний час в Ананьєві залишаються недоторканими радянські пам'ятники Леніну, Енгельсу (бюст) і Кірову. Правда, останній кілька разів піддавався атакам вандалів.

У той же час на початку червня ананьївський пам'ятник Леніну був капітально відреставровано - це сталося після того, як представники партії "Свобода" пригрозили його знести.

сталін кримінал одещина

Знак гривні
Знак гривні