Доля 3G-телефонії залежатиме від Ахметова. Олігарх купив «Укртелеком»

Група СКМ придбала компанію ЕСУ, якій належить 92,79% акцій Укртелекому, а також компанії ТриМоб, яка є єдиним в Україні оператором, що надає послуги мобільного зв’язку стандарту UMTS/WCDMA.

Щоб угода завершилась, необхідно ще отримати дозвіл від Антимонопольного комітету, але проблем в цьому питанні, скоріш за все, не повинно виникнути. Фінансові деталі угоди наразі не розкриваються.

Група СКМ також володіє оператором фіксованого зв’язку – телекомунікаційною групою Vega, і є міноритарним акціонером компанії «Астеліт», оператора мобільного зв’язку Life :) – третього за кількістю абонентів мобільного гравця країни.

Фактично СКМ купує 100% акцій компанії UA ТELECOMINVEST LIMITED (Кіпр), якій належать корпоративні права ТОВ «ЕСУ» (Україна), яка в свою чергу й володіє Укртелекомом.

Варто зазначити, що жоден з трійки лідерів національних операторів – Київстар, МТС і Life :) не надає повноцінною послугу 3G-телефонії своїм клієнтам. В результаті угоди таку можливість зможе отримати один з операторів – ймовірно, Life :), міноритарним акціонером якого є СКМ, або ж СКМ може вийти з Life :), і створити на базі Укртелекому нового оператора. Можливий також й третій варіант – СКМ продасть ТриМоб (якому належить ліцензія 3G) Київстару або МТС – але це малоймовірний варіант розвитку.

Окрім 3G СКМ також отримує найбільшого в Україні провайдера широкосмугового доступу до інтернету, яким на сьогоднішній день є Укртелеком.

Джерело: watcher.

інтернет ахметов укртелеком зв'язо

Знак гривні
Знак гривні