Суд зобов’язав мера Одеси вибачитися за «фашизм»

Приморський суд Одеси ухвалив рішення, яким зобов´язує мера міста Олексія Костусєва і 88 депутатів міськради вибачитися перед жителями Одеси за розпорядження під назвою «Фашизм не пройде».

Олексій Костусєв

Як повідомили сьогодні в облорганізації УДАРу, рішення прийнято на відкритому засіданні 22 травня.

«Тоді, 21 грудня, при «штурмі мерії» Костусєв сфальсифікував документ під назвою «Звернення міського голови до громадян Одеси», в якому назвав людей, що зібралися перед будівлею мерії, «недобитими спадкоємцями фашизму» і «фашиствующими молодчиками», - нагадали в УДАРі.

«Серед таких виявилися не тільки представники опозиційних політичних сил, а й підприємці ринків Одеси, ошукані інвестори довгобудів, захисники дитячої вітрильної школи в Отраді, активісти громадської організації «За всю Одесу», а також прості одесити, що опинилися в той морозний день на Думській площі . Розпорядження міського голови досі перебуває на офіційному сайті міста Одеси», - зазначили в партії.

Облорганізація УДАРу подала до суду на Костусєва з тим, щоб він вибачився перед одеситами за образу. Спочатку Приморський суд відмовив у розгляді справи, проте УДАР подав апеляцію, яку виграв.

У підсумку судової тяганини суд виніс рішення: Олексію Костусєву і 88 депутатам публічно попросити вибачення перед одеситами через муніципальну газету «Одеський вісник».

Джерело: Коментарі.

суд антифашисти костусєв одещина

Знак гривні
Знак гривні