Forbes відредагував власну статтю, вилучивши з неї дані про Сашу Януковича

Український "Forbes" відредагував свій матеріал, виключивши ім'я Олександра Януковича з числа тих, хто найбільше нажився на "Укрзалізниці".

Про це свідчить порівняльний аналіз двох варіантів статей видання, який провів сайт «Острів».

Так, у понеділок видання Forbes.ua розмістило матеріал журналіста Сергія Головньова про те, хто виграє тендери на «Укрзалізниці». У ньому, зокрема, з посиланням на дані «Вісника держзакупівель» говорилося, що старший син президента України Олександр Янукович контролює компанії, які виграли у 2013 році третину всіх тендерів монополіста залізничних перевезень.

У матеріалі були перераховані компанії, які, нібито, пов'язані з Олександром Януковичем. Це «Перша паливна компанія», «Левада-Палас», «Автономні джерела струму», «Євроінвестстрой» і «Консалтинг кепітал».

За версією Forbes.ua, в основному Янукович постачав залізниці дизпаливо і мазут, технічні мастила, акумулятори та вугілля. У загальному підсумку, на думку автора первинного тексту статті, структури Олександра Януковича отримали від "Укрзалізниці" 3,1 млрд гривень (близько $ 387 500 000) за п'ять місяців поточного року. Це приблизно третина усіх закупівель залізничної держкомпанії.

Через деякий час доступ до даної публікації на сайті Forbes.ua став неможливий. Хоча сам матеріал можна було знайти в кеші пошуковика Google.

Потім з'явився відредагований матеріал, з якого прибрали інформацію про те, що Олександр Янукович пов'язаний з виграшними тендерами на «Укрзалізниці».

Як пояснив в соціальній мережі головний редактор української версії «Forbes» Володимир Федорін, матеріал зняв він особисто, через те, що той був недопрацьований.

Так виглядав рейтинг тендерних переможців на «Укрзалізниці» до зняття матеріалу:

І так він став виглядати після редагування:

медіа янукович змі

Знак гривні
Знак гривні