«Покращення» на залізниці. Люди на знак протесту рвуть білети

Тернополяни не дочекалися нового "Хюндая," проте на південь курсуватиме на 12 рухомих складів більше. Такими є зміни в розкладу руху "Укрзалізниці". Діяти він почав у неділю і вже викликав чималу хвилю невдоволення. Пасажири рвали квитки та пікетували вокзали.

До столиці із Чопа можна тепер дістатися лише транзитом. Про скасований рейс із Чопа люди згадують і сумом в голосі. Кажуть, що графік був зручний. Рейс скасували, бо пасажирів було мало, натомість, кажуть залізничники, всі вони їхали до Тернополя.

Із неділі не стало і частини приміських та міжобласних поїздів. Зокрема, рейсу "Ковель-Чернівці" і з Херсона до Запоріжжя. Тамтешні жителі ще минулого тижня влаштовували акції протесту. Однак повернення потягів не дочекалися.

А от "Чоп-Київ" натомість отримав заміну. Дорожчий і швидший "Київ-Тернопіль" дістається до столиці за 5 з лишком годин. Щоправда, уже зранку Інтернет заряснів відгуками пасажирів про комфорт нового потяга. Мовляв, це лише електричка із м'якими кріслами.

Частина пасажирів, пишуть в Інтернеті очевидці, на пероні рвала квитки на знак протесту. Вони були впевнені, що на маршруті буде потяг класу "Інтерсіті" - "Шкода" чи "Хюндай". Так само думали і в столиці. Але такі потяги, пояснюють залізничники, курсуватимуть хіба що на маршруті з Донецька, Харкова та Дніпропетровська до Криму. А от тернопільський — це просто швидкісний, із сидячими вагонами. Однак це, мовляв, позначилося на ціні. Вона вдвічі нижча, ніж на повноцінних "Інтерсіті". А швидкість - майже ідентична.

Пасажири погоджуються із цим через одного. Через це пересіли на маршрутки. Вартість проїзду тут така ж, як і в потязі, а от графік — гнучкіший.

Водночас, кажуть залізничники, з травня-червня у південних напрямках додасться 12 потягів.

Ще одне нововведення чекає і на тих, хто їде в Москву - митний контроль вони проходитимуть просто у столиці перед відправленням.

Джерело: ТСН.

покращення залізниця транспорт

Знак гривні
Знак гривні