Пальмову гілку у Каннах отримала стрічка про лесбійське кохання (+відео)

Головний приз 66-го Каннського кінофестивалю виграла драма французького режисера Абдельлатіфа Кешиша "Життя Адель. Глави перша і друга".

Картина Кешиша триває близько трьох годин і розповідає про любовний зв'язок між двома дівчатами. Фільм рясніє відвертими лесбійськими сценами. Передбачається, що в міжнародний прокат він вийде під назвою "Синій - найтепліший колір".

Режисер стрічки та головні героїні

Напередодні картина "Життя Аделі" удостоїлася в Каннах премії Міжнародної асоціації кінокритиків (ФІПРЕССІ). Головну роль у фільмі виконала Адель Екзаркопулос.

Кращою актрисою Каннського кінофестивалю-2013 визнана француженка Береніс Бежо, яка зіграла в сімейній драмі "Минуле" (The Past). Кращим актором названо американця Брюса Дерна, який виконав одну з головних ролей у чорно-білому псевдо-роуд-муві "Небраска" (Nebraska) Олександра Пейна.

Гран-прі вручили Джоелу і Ітану Коенам за фільм "Всередині Льюіна Девіса". Приз за режисуру взяв мексиканець Амат Ескаланте, який зняв кримінальну драму "Елі", а за сценарій був відзначений китаєць Цзянь Чжан Ке за власний фільм "Дотик гріха".

66-й Каннський кінофестиваль розпочався 15 травня. В основній конкурсній програмі змагалися 20 фільмів.

Джерело: Gazeta.ua

кіно фестиваль

Знак гривні
Знак гривні