Регіонали піаряться на УПА. Людмила Янукович відвідала виставу Нація, що відбулася за підтримки українофоба Левченка

Перша леді України Людмила Янукович приїхала на виставу за твором Марії Матіос "Нація", яка у середу була представлена у Донецьку. Прикметно, що вистава пройшла за підтримки народного депутата від Партії регіонів Миколи Левченка, відомого своєю пропозицією зробити українську мову виключно мовою фольклору, а державною – російську.

Перша леді прийшла на виставу про УПА

"Нація" - це театральна вистава за однойменною книгою української письменниці Марії Матіос. У цьому творі події розвиваються на тлі радянізації Західної України і боротьби Української Повстанської Армії (УПА) проти радянської влади. Він розповідає про людей, які представляли різні сторони в цьому конфлікті, які, за словами Матіос, потрапили до "жорна історії".

Привіз спектакль колектив Івано-Франківського обласного академічного театру імені Івана Франка.

Микола Левченко

Що ж до підтримки цієї вистави українофобом Левченко, сам нардеп сказав «Новостям Донбасса», що зробив це з власної ініціативи.

«Все, що я зробив, я зробив добровільно і за власною ініціативою, але моя роль у цьому занадто перебільшена», - сказав він.

Не виключено, що таким сильним і несподіваним інформаційним ходом Партія регіонів має на меті заспокоїти українську громадський та переключити її увагу з обговорення подій, що трапилися у Києві 18 травня, на щось новеньке.

піар янукович левченко культура партія регіонів історія упа абзац

Знак гривні
Знак гривні