«Усіх поіменно записати і позбавити акредитації». Азаров вигнав журналістів з Кабміну

Сьогоднішнє засідання Кабміну прем'єр-міністр Микола Азаров почав з того, що вигнав журналістів, які прикріпили до спин листки із закликом розслідувати побиття журналістів 18 травня.

У середу, 22 травня, перед початком засідання уряду близько 10 журналістів прикріпили до своїх спин листки з написом "Сьогодні - журналістка, завтра - ваша дружина, сестра, донька. Дійте!"

Прем'єр Микола Азаров відразу ж зажадав записати прізвища журналістів і позбавити їх потім акредитації, повідомляє «Дело».

"Що це за концерт? Ідіть звідси, - сказав Азаров. - Усіх поіменно записати і позбавити акредитації. Ми поважаємо роботу журналістів, але не влаштовуйте із засідання цирк".

Через хвилину журналісти з написами вийшли з зали засідань. Служба охорони вже викреслила прізвища цих журналістів зі списку акредитації.

Після цього одна з журналісток повідомила, що цією акцією вони хотіли звернути увагу на перешкоджання діяльності її колег. "Я хочу вказати, що це була мовчазна акція. Ми не порушували порядок на засідання. І дуже показовою була реакція прем'єр-міністра... Адже тут немає нічого образливого і компрометуючого... По-людськи я його не розумію", - сказала журналістка .

18 травня під час мітингу опозиції спортсмени з Київської області побили журналістку і фотографа за те, що вони знімали їх бійку зі "свободівцями". Міліція затримала головного хулігана тільки після того, як журналісти з'ясували його прізвище та місце проживання. Вчора міністр внутрішніх справ звинуватив у інциденті опозицію, заявивши, що це вони найняли спортсменів, хоча їх бачили біля трибуни антифашистського мітингу Партії регіонів.

протест медіа азаров влада абзац

Знак гривні
Знак гривні